Πανσέληνος Αυγούστου: Πώς να φωτογραφήσετε το «Blue Moon» με το κινητό

Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με την εντυπωσιακή υπερπανσέληνο, το λεγόμενο μπλε φεγγάρι, που θα είναι το μεγαλύτερο και φωτεινότερο του 2023.

Πανσέληνος Αυγούστου 2023: Σήμερα το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου – Το σπάνιο φαινόμενο με τις δύο υπερπανσέληνους

Όποιος έχει προσπαθήσει να φωτογραφήσει το φεγγάρι με κινητό τηλέφωνο γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι συνήθως οι φωτογραφίες είναι πολύ φωτεινές και θολές. Υπάρχουν, όμως, μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να βγάλει την τέλεια φωτογραφία του φεγγαριού.

Η σωστή ώρα

Όταν το φεγγάρι έχει ανέβει στον ουρανό αργά την νύχτα είναι πιο δύσκολο να φωτογραφηθεί με κινητό τηλέφωνο και συνήθως βγαίνει πολύ φωτεινό. Έτσι θα ήταν καλό κάποιος να επιλέξει την ώρα αμέσως μετά την δύση του ηλίου όταν το φεγγάρι αρχίζει να ανεβαίνει. Αρχικά θα έχει ένα εντυπωσιακό πορτοκαλί χρώμα, μετά γκρι και τέλος μπλε. Στις φωτογραφίες του κινητού αποτυπώνονται καλύτερα τα πρώτα δύο χρώματα.

Πανσέληνος Αυγούστου 2023: Πότε θα δούμε το «Blue moon» – Γιατί είναι σπάνιο φαινόμενο

Η σωστή τοποθεσία

Όταν κάποιος προσπαθεί να φωτογραφήσει το φεγγάρι με κινητό συνήθως η εικόνα είναι βαρετή. Ο λόγος είναι ότι βγάζει φωτογραφία μόνο το φεγγάρι. Μόλις αρχίσει να νυχτώνει, όμως, το φεγγάρι είναι χαμηλά στο ορίζοντα και μπορεί να φωτογραφηθεί πίσω από πολυκατοικίες, δέντρα και άλλα αντικείμενα. Αν αποφασίσετε να κάνετε κοντινό στο φεγγάρι θα ήταν πιο εντυπωσιακό αν αφήνατε και κάποια άλλα στοιχεία στο κάδρο.

Μην το παρακάνετε με το zoom

Φυσικά η εικόνα θα πρέπει να είναι κοντινή για να φαίνεται το φεγγάρι. Αν βέβαια το παρακάνετε η φωτογραφία θα είναι θολή και με κακή ανάλυση. Πειραματιστείτε και τραβήξτε αρκετά κλικ μέχρι να βρείτε την σωστή θέση και το σωστό κοντινό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ