Μπήκαν στο νεκροταφείο και έφυγαν με καντήλια αξίας χιλιάδων ευρώ- ΦΩΤΟ

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Ευαγγελισμού και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδος από την ενέργεια αγνώστων να αρπάξουν τα καντήλια από το Κοινοτικό Κοιμητήριο.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δύο… φάσεις. Αρχικά οι δράστες πήγαν στο Κοινοτικό Κοιμητήριο Ευαγγελισμού- Μουχτάρου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στις 8 Ιούνη. Τότε άρπαξαν 12 καντηλοθήκες από ισάριθμους τάφους, αξίας περίπου 1500 ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Μηνά Ανδρεαδάκη.

Μόλις διαπιστώθηκε η κλοπή, επικοινώνησαν οι κάτοικοι με την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο. Περισυνέλλαξαν στοιχεία και ξεκίνησε η αναζήτηση των δραστών.

Οι επιτήδειοι όμως, φαίνεται πως δεν πτοήθηκαν καθόλου και στις 9 του μήνα, εισέβαλαν ξανά στο Κοιμητήριο, αρπάζοντας αρκετές καντηλοθήκες ακόμη, αυξάνοντας και άλλο την αξία των κλοπιμαίων! Κλοπες οι οποίες διαπιστώθηκαν σήμερα το πρωί!

Οι δημότες είναι αγανακτισμένοι και ζητούν περισσότερη αστυνοόμευση, καθώς όπως λένε είναι απροστάτευτοι. Μάλιστα ο κ. Ανδρεαδάκης, μιλώντας στο ekriti.gr λέει πως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τη στιγμή που το Αστυνομικό Τμήμα Καστελίου, υποβιβάστηκε σε Αστυνομικό Σταθμό, καθώς το προσωπικό που υπηρετεί εκεί, δεν φτάνει ούτε για να καλύψει βασικές υπηρεσίες.

«Το πρόβλημα στα χωριά μας είναι πολύ έντονο και κάτι πρέπει να γίνει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεαδάκης.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ