“Big brother” για τις πυρκαγιές πάνω από την Ελλάδα

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι υποψίες εμπρηστικών ενεργειών για τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Αττική, Φωκίδα, Βόρεια Εύβοια και Ηλεία έχουν κινητοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, που πλέον έχουν απλώσει ένα δίχτυ παρακολούθησης κάθε ύποπτης δραστηριότητας.

Ήδη, όπως έχουμε αναφέρει στο enikos.gr, από το βράδυ της περασμένης Τρίτης έχουν βγει περιπολίες του Στρατού στις περιοχές «θερμού ενδιαφέροντος». Άλση, δάση και δυσπρόσιτα σημεία με βλάστηση κοντά σε κατοικημένες περιοχές έχουν μπει στο κάδρο των επιχειρήσεων επόπτευσης μέρα και νύχτα. Ακόμη και θερμικές κάμερες χρησιμοποιούν για να εποπτεύουν ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Ταυτόχρονα, τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη HERON της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν ριχτεί στο κομμάτι των εναέριων περιπολιών, μεταδίδοντας στο ΕΘΚΕΠΙΧ του ΓΕΕΘΑ εικόνα που βοηθάει όχι μόνο στον συντονισμό των δυνάμεων αλλά και για τον εντοπισμό υπόπτων κινήσεων.

Και το δίχτυ προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων συμπληρώνεται με την βοήθεια των ΗΠΑ, που έχουν στείλει το P8 Poseidon, το αεροπλάνο επόπτευσης κι επιτήρησης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έχει εστιάσει κυρίως στους νόμους όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές.

Τέλος, λαμβάνεται συνεχώς εικόνα και από τον δορυφόρο που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, με την αρμόδια υπηρεσία να κάνει σε πολλές περιπτώσεις σύγκριση των εικόνων του πριν και του μετά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ