Μπαράζ σεισμών στην Αιτωλοακαρνανία: «Είναι σε διέγερση η περιοχή» λέει ο Λέκκας στο enikos.gr

Σεισμός με μέγεθος 4.5  βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:02 στην Αιτωλοακαρνανία, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα ανατολικά του Θέρμου. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αχαΐα.

Στη συνέχεια έγιναν άλλοι δύο σεισμοί, μεγέθους 3,7 και 3,6 Ρίχτερ, λίγο πιο νότια στην περιοχή. «Φαίνεται να είναι σε διέγερση η περιοχή. Το παρακολουθούμε αλλά δεν έχουμε ιδιαίτερο θέμα» είπε ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. «Ο πρώτος σεισμός των 4,5 Ρίχτερ προέρχεται από το σύστημα της Τριχωνίδας. Δίνει και πιο μεγάλους σεισμούς το ρήγμα αυτό, αλλά η συγκεκριμένη δόνηση είναι στα περιθώρια του ρήγματος. Παρακολουθούμε το φαινόμενο, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

σεισμός

Σημειώνεται ότι περίπου την ίδια ώρα, σημειώθηκε και σεισμός στους Στροφάδες. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Στροφάδων.  Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ