Μπακογιάννης για Ομόνοια: Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια

Στην πλατεία Ομονοίας, η οποία ανακατασκευάστηκε και απέκτησε ξανά το φημισμένο συντριβάνι της καθώς και στην κριτική που ασκήθηκε για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

“Νομίζω ότι η Ομόνοια είναι ένα σύμβολο αισιοδοξίας. Αυτό ήταν πάντα η Ομόνοια διαχρονικά, ήταν ένα σύμβολο προόδου αλλά και ένα σύμβολο συμφιλίωσης που ενώνει την πόλη. Το στοίχημα είναι όλο αυτό να το προστατεύσουμε και να το διασφαλίσουμε. Ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει κάνει μία μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι στην ευρύτερη περιοχή, ήδη έχουμε εκπονήσει ένα ειδικό σχέδιο καθαριότητας μέσω του συντονιστικού που έχουμε κάνει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνεργαζόμαστε με την αστυνομία για να μπορέσουμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Προφανώς δεν είναι εύκολο αλλά το παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης.

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε χθες στη νέα πλατεία στην Ομόνοια ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε: “Ελήφθησαν όλα τα δυνατά μέτρα. Εμείς την Ομόνοια την είχαμε έτοιμη από τον Μάρτιο και επίτηδες δεν την ανοίγαμε λόγω του κορονοϊού. Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια, δεν απευθύναμε προσκλήσεις, δεν δημοσιοποιήσαμε καν την ώρα που θα λειτουργήσει το συντριβάνι. Εγώ ο ίδιος πήγα για μερικά λεπτά για να ευχαριστήσω τους χορηγούς που έδωσαν τα λεφτά τους και να είναι καλά οι άνθρωποι. Από εκεί και πέρα, ήταν εκεί και η ελληνική και η δημοτική αστυνομία. Η δημοτική αστυνομία είχε πάρει και τα μεγάφωνα και φώναζε στον κόσμο να κρατήσει αποστάσεις. Ήρθε ένας κόσμος παραπάνω από ότι το περιμέναμε. Ακόμα και τώρα περνάει κόσμος από την πλατεία, σταματάει, βγάζει φωτογραφίες. Δείχνει πόσο πολύ μεγάλη ανάγκη έχουμε όλοι τον ελεύθερο χώρο, πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε όλοι τον δημόσιο χώρο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε και δεν πρέπει να διαφυλάττουμε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. Να είμαστε όλοι καλά, να περάσει όλο αυτό και εγώ εύχομαι η Ομόνοια να είναι ο τόπος για πολλούς ευχάριστους και ασφαλείς συνωστισμούς στο μέλλον”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ