Bad Habits: Το νέο ροκ ελληνικό συγκρότημα, που υπόσχεται πολλά σε διεθνές επίπεδο

Οι Bad Habits είναι ένα πενταμελές ροκ ελληνικό συγκρότημα, που έχει την βάση του στην Αθήνα. Αποτελούνται από την Jo (τραγούδι), την Ellie (φωνητικά/μπάσο), τον Severin (κιθάρα), Sellyoursouls (κιθάρα) και τον Apostol (ντραμς). Ο ηλεκτρικός ήχος τους είναι επηρεασμένος από το κλασικό ροκ, την πανκ αλλά και το σύγχρονο ροκ, με ορισμένες πινελιές νοσταλγίας από την δεκαετία του ’70.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Μετά από πολλούς πειραματισμούς, πρόβες, τζαμαρίσματα, μουσικές περιπλανήσεις από την ακουστική ποπ μέχρι το σκληρό πανκ και παραπέρα, οι Bad Habits ιδρύθηκαν στις αρχές του 2019. Συλλέγοντας διαφορετικές επιρροές, από τους υπερ-ενεργητικούς Stooges, μέχρι το “βρώμικο” γκλαμ ροκ των New York Dolls και με την δημιουργική συλλογιστική των Replacements, το συγκρότημα μπήκε στο στούντιο για να αποδείξει την δική του προοπτική και το ξεχωριστό του μουσικό στυλ.

Bad Habits

Bad Habits

Το πρώτο τους σινγκλ, το “California”, βοήθησε τους Bad Habits να τραβήξουν την προσοχή στην ανεξάρτητη ροκ σκηνή. Το δεύτερο τους σινγκλ “Let it Roll”, τους βοήθησε να ακουστούν ευρύτερα δεδομένου ότι με αυτό το κομμάτι παρουσίασαν το πρώτο τους επίσημο βίντεο κλιπ και το οποίο άρχισε να παρουσιάζει κινητικότητα στα playlists του Spotify.

Με περισσότερα από δέκα ακόμη κομμάτια, μεταξύ των οποίων και τα αξιόλογα “Not My Call” και “Love Me/Hate Me” οι Bad Habits φιλοδοξούν να γνωρίσουν διεθνή αναγνώριση, για την οποία έχουν όλα τα προσόντα: ωραίες συνθέσεις, προσεγμένες εκτελέσεις, εξαιρετικά φωνητικά και μιά φρεσκάδα σε συνδυασμό με την ενέργειά τους, που κινούν το ενδιαφέρον.

Bad Habits

Bad Habits

Οι ίδιοι οι Bad Habits δηλώνουν για αυτό που είναι σαν συγκρότημα: “Οι Rolling Stones μας έμαθαν πως να είμαστε cool, ο Iggy Pop πως να είμαστε υπερβατικοί, ο David Bowie πως να είμαστε πάνω από την κορυφή, οι ροκ μπάντες της δεκαετίας του ’80 μας έμαθαν πως να γράφουμε ωραία μουσικά σχήματα, ο Max Martin να νοιαζόμαστε για το κοινό μας και ο Bruce Springsteen πως να γράφουμε τραγούδια.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ