Αβοήθητοι πρόσφυγες ξανά στην πλατεία Βικτωρίας – Ανάμεσά τους και μικρά παιδιά

Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν βρίσκονται αβοήθητοι τις τελευταίες ώρες στην πλατεία Βικτωρίας, με τις εικόνες να ξαναζωντανεύουν μνήμες από το 2020. Ανάμεσα στους περίπου 50 πρόσφυγες που διανυκτέρευσαν χθες κατάχαμα, βρίσκεται μία έγκυος, μία ηλικιωμένη ανάπηρη γυναίκα αλλά και πολλά μικρά παιδιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από αλληλέγγυους, σύμφωνα με τις οποίες έχουν καταγραφεί 28 ενήλικες και 20 παιδιά, τα 10 ηλικίας δύο με έξι ετών και τα άλλα 10, από 10 έως 16 ετών.

Οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται ότι έφτασαν την Τετάρτη με πλοίο από τη Λέσβο, προφανώς στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης του εκεί κέντρου υποδοχής, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Οι περισσότεροι έχουν πάρει θετική απόφαση ασύλου, ενώ αστυνομικοί, όπως λένε οι πρόσφυγες, προχώρησαν σε ελέγχους των εγγράφων τους και τους ενημέρωσαν να περιμένουν έως ότου μεταφερθούν σε δομή, άγνωστο πού ακριβώς.

Έως σήμερα το απόγευμα, οι πρόσφυγες παρέμεναν στην πλατεία, καθισμένοι πάνω σε χαρτόνια από χαρτόκουτα, ενώ τα παιδιά ζωγράφιζαν καθισμένα πάνω στις πλάκες της πλατείας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει μέλη αλληλέγγυων οργανώσεων που μοιράζουν κρουασάν και χυμούς και αναλαμβάνουν την απασχόληση των παιδιών, ενώ άλλες οργανώσεις συγκεντρώνουν σλίπινγκ μπαγκς για κάθε ενδεχόμενο για το βράδυ.

Πηγή ΦΩΤΟ: ΕΦΣΥΝ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ