Αττικό ζωολογικό πάρκο: Τα νεότερα για το τιγράκι – Τι εντοπίστηκε σε πλάνα από κάμερα ασφαλείας

Το λευκό τιγράκι που βρήκαν οι υπάλληλοι καθαριότητας εγκαταλελειμμένο κάτω από έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, φαίνεται πως πηγαίνει καλύτερα στην υγεία του. «Είναι σχετικά καλή η κατάστασή του, έχει βελτιωθεί σε σχέση με την πρώτη ημέρα» είπε ο κ. Λεσουέρ.

Αττικό Πάρκο: Κέντρο αγρίων ζώων από την Νότια Αφρική θέλει να φιλοξενήσει το τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, την Τετάρτη αναμένεται να κάνει ακτινογραφία για να διαπιστωθεί το εύρος του προβλήματος στα πίσω πόδια του, τα οποία έχουν πλήρη παράλυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες του πάρκου έχουν καταγράψει την Καθαρά Δευτέρα ένα αυτοκίνητο που σταματά μπροστά στους κάδους που βρέθηκε το τιγράκι παρατημένο. Το βιντεοληπτικό υλικό έχει παραδοθεί στο ΑΤ Σπάτων, για να γίνει ανάλυση και ενδεχομένως να εντοπιστεί το εν λόγω αυτοκίνητο και ο ιδιοκτήτης του.

Αυτό είναι το τιγράκι που εγκατέλειψαν σε κάδο – Για παράνομο εμπόριο κάνει λόγο ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου

Ο κ. Λεσουέρ δήλωσε στο enikos.gr πως το αιλουροειδές περιθάλπεται στην κλινική του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Το τιγράκι είναι φιλικό, δεν παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά και είναι προφανές ότι έχει μεγαλώσει με ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις φαίνεται ότι στο παρελθόν το τιγράκι είχε κάποιο ατύχημα και υποβλήθηκε σε κάποια επέμβαση. «Έχει βρεθεί στο πόδι του ήλος, από κάποια παλαιότερη εγχείρηση» είπε και πρόσθεσε ότι δεν δέχθηκε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Εγκατέλειψαν τιγράκι σε κάδο σκουπιδιών έξω από το Αττικό Πάρκο – Τι λέει στο enikos.gr ο διευθυντής Ζαν Ζακ Λεσουέρ

Αττικό Πάρκο Τιγράκι

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη, το τιγράκι θα υποβληθεί σε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος που έχει στον σκελετό και τα κόκκαλά του.

Επίσης θα διαπιστωθεί εάν η παράλυση που έχει στα πίσω πόδια του είναι αναστρέψιμη ή μη. Στην περίπτωση που είναι μη αναστρέψιμη, αυτό που προβλέπεται από τα πρωτόκολλα, είναι η ευθανασία. Όπως είπε και ο κ. Ζαν Ζακ Λεσουέρ, «δεν γνωρίζουμε ακόμη αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

Η απόφαση για την ευθανασία του ζώου είναι θέμα των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και της διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ.

Αττικό Πάρκο Τιγράκι Αττικό Πάρκο Τιγράκι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ