Αττική: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου έξω από σχολείο – Συμμαθήτρια τραβούσε βίντεο

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από συνομήλικούς του έπεσε ένας 15χρονος, έξω από το σχολείο του στην Αττική. Το σοβαρό επεισόδιο έγινε στις 13 Μαρτίου και καταγράφηκε σε βίντεο, που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας σοκ και οργή.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε η εκπομπή Live News, ο 15χρονος δέχτηκε συνεχή χτυπήματα, μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα του, έξω από ένα από τα πιο γνωστά σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας. Ο ένας τον χτυπά, ενώ άλλοι τρεις τον έχουν κυκλώσει, εμποδίζοντάς τον να ξεφύγει και να σωθεί. Ενώ ο 15χρονος είναι πεσμένος στο έδαφος και δέχεται τα χτυπήματα, ένα άλλο πρόσωπο προσπαθεί να του αρπάξει την τσάντα.

Ο 15χρονος μαθητής έχει πέσει στο έδαφος και σε κατάσταση σοκ, απλά κρατάει το κεφάλι του, προκειμένου να προφυλαχτεί και περιμένει ώστε οι δράστες να σταματήσουν.

Η μητέρα του θύματος μίλησε στην εκπομπή και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν: «Έξω από το σχολείο, την ώρα που σχολούσε, ήταν τέσσερα παιδιά που τον πλεύρισαν. Του ζήτησαν να πάει μαζί τους σε κάποιο παραπέρα σημείο, δεν ήθελε ο μικρός, ήθελε να φύγει. Ο ένας τον έπιασε από τον σάκο, τον τράβηξε, τον πήγαν σε απόμερο σημείο. Ο πρώτος του έριξε μία μπουνιά στο πρόσωπο. Το παιδί έπεσε κάτω, έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι κι άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι».

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 15χρονος στην αστυνομία, πριν από πέντε μήνες, είχε τσακωθεί με έναν άγνωστο νεαρό γιατί εκείνος μπήκε, χωρίς να έχει καμία δουλειά, στην ομάδα του viber στην οποία ανταλλάσσουν μηνύματα μόνο συμμαθητές. Ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά το αγόρι, είναι αυτός με τον οποίο είχαν τσακωθεί διαδικτυακά.

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού κατέγραψε σε βίντεο με το κινητό της μία συμμαθήτρια του 15χρονου θύματος και φίλη των εξωσχολικών δραστών. Στη συνέχεια, το… μοίρασε σε άλλους μαθητές του σχολείου, με περηφάνια για το «κατόρθωμα» των φίλων της.

Η μητέρα του μαθητή καταγγέλλει πως το συγκεκριμένο κορίτσι εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κάθεται σε διπλανό θρανίο, στην ίδια τάξη με τον γιο της. «Ακόμα και σήμερα είναι στο παραδιπλανό θρανίο, μέσα στην ίδια τάξη. Η απάντηση του διευθυντή είναι ότι επειδή έγινε εκτός σχολείου δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Μου λέει, αν δεν αισθάνεται καλά να του αλλάξω τμήμα και αν δει ότι δεν αισθάνεται και πάλι καλά, να αλλάξει σχολείο. Είναι καλό και σωστό για ένα παιδί που χτυπήθηκε να κάθεται δίπλα του η σχεδόν ηθική αυτουργός; Πώς να αισθάνεται αυτό το παιδί», τονίζει η μητέρα του 15χρονου.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, τόσο οι τέσσερις δράστες όσο και το κορίτσι που τραβά το βίντεο, έχουν ήδη κληθεί από την αστυνομία και έχουν δώσει κατάθεση. Ο φάκελος της υπόθεσης, έχει σταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει τα περαιτέρω.

Όπως είπε η μητέρα του 15χρονου στον τηλεοπτικό σταθμό, ο γιος της δεν έχει συνέλθει από την άγρια επίθεση που δέχτηκε. «Προσπαθούμε να ζήσουμε φυσιολογικά, σαν να μην έγινε κάτι, αλλά τον βλέπω… Υπάρχουν κι άλλα θέματα bullying, που τα μάθαμε παραπλεύρως και γίνονται σε άλλα παιδιά. Θέλει να μπει μπροστά να τα σώσει. Δεν καταλαβαίνω πόση ευθύνη έχει πια ένα σχολείο κι ας μην έγινε το γεγονός μέσα στο σχολείο», τονίζει η μητέρα του μαθητή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ