Αττική: Συμμορία είχε γίνει ο «φόβος και ο τρόμος» για καταστηματάρχες – Οι κλοπές και ο τρόπος δράσης

Ο «φόβος και ο τρόμος» είχε γίνει μία συμμορία κακοποιών η οποία δρούσε σε ολόκληρη την Αττική και εισέβαλε κυρίως νυχτερινές ώρες σε πολλά καταστήματα.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Η οργάνωση είχε συγκεκριμένους ρόλους, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να την εξαρθρώσουν περνώντας χειροπέδες σε πέντε άτομα. Το enikos.gr δημοσιεύει άγνωστες λεπτομέρειες από τη συμμορία των δραστών που έκαναν τα πάντα ώστε να μην εντοπιστούν από τους αστυνομικούς.

«Από τον Απρίλιο του 2022 στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Αττικής απασχολεί η εγκληματική δραστηριότητα ατόμων, οι οποίοι νυχτερινές ώρες, με τη χρήση συνήθως φρεατίων ή άλλων αντικειμένων, προβαίνουν στη θραύση υαλοπινάκων της εισόδου καταστημάτων και στη συνεχεία αφαιρούν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά, ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την περιουσία των παθόντων και αποκτώντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από την έρευνα της υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα για τη διάπραξη κλοπών από καταστήματα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης κατά τις νυχτερινές ώρες είτε από κοινού είτε κατά μονάς με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους», τονίζεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε πως ένας άνδρας ήταν ο οδηγός οχημάτων διαφυγής, τα οποία είχαν φιμέ τζάμια για να μην είναι εύκολη η ταυτοποίηση των δραστών μέσω της οπτικής επαφής στο εσωτερικό του οχήματος.

«Τη μετάβαση και τη διαφυγή των μελών της υπό έρευνας εγκληματικής ομάδας είχε επιφορτιστεί ο…  όντας οδηγός του ανωτέρω αυτοκινήτου κατά τη διάπραξη των εν θέματι αξιόποινων πράξεων, έπαιρνε κατάλληλα μέτρα κάλυψης προκειμένου να μην καταγραφούν τα χαρακτηριστικά από τυχόν κάμερες ασφαλείας. Συγκεκριμένα όπως αποτυπώνεται σε κάποιες εκ των περιπτώσεων, προσέγγιζε πλησίον των καταστημάτων όπου αποβίβαζε τους…  προκειμένου να ενεργήσουν την κατά περίπτωση κλοπή και τους ανέμενε σε ικανή απόσταση παραμένοντας εντός του αυτοκινήτου, στο οποίος είχαν τοποθετηθεί σκούρες φιμέ μεμβράνες στα τζάμια ώστε να μην είναι εφικτή η οπτική επαφή με το εσωτερικό του οχήματος», αναφερόταν χαρακτηριστικά στη δικογραφία της υπόθεσης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Νάκου Θεανώ και Μαριόλης Παναγιώτης  τόνισαν στο enikos.gr: «Πρόκειται για μια σοβαρή δικογραφία με μεγάλο αριθμό κλοπών. Ωστόσο η συμμετοχή του εντολέα μας, στον οποίο και αποδίδεται βοηθητικός ρόλος, συνάγεται ως συμπέρασμα ελλείποντος του κυρίαρχου αποδεικτικού υλικού, το οποίο και θα μπορούσε να προβληματίσει. Ως εκ τούτου έχουμε την ισχυρή πεποίθηση περί της πλήρους απαλλαγής του».

Μαριόλης Παναγιώτης
Νάκου Θεανώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ