Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για ανήμπορη ηλικιωμένη στη Μεθώνη – Οδηγείται σε βασανιστικό θάνατο

Μια τραγική ιστορία εξελίσσεται στη Μεθώνη τα τελευταία χρόνια και όσο περνά ο καιρός, γίνεται χειρότερη, αφού οι συνθήκες εξαθλίωσης υπό τις οποίες ζει μια ηλικιωμένη γυναίκα επιβαρύνονται.

Πρόκειται για μια Ελληνίδα που ζούσε στον Καναδά και αποφάσισε τα τελευταία χρόνια της ζωής της να τα περάσει στη Μεθώνη.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχε φαντασθεί, καθώς η γυναίκα κατάπεσε.

Το σπίτι στο οποίο ζει εδώ και χρόνια, πίσω από το ναό του Αγίου Νικολάου, μόνο σπίτι δε θυμίζει, καθώς είναι γεμάτο σκουπίδια, δεν έχει ρεύμα, ενώ νερό παίρνει από τη γειτονική εκκλησία. Πλέον, όμως, δεν μπορεί να φτάσει ούτε εκεί, αφού έχει καταπέσει και είναι μόνιμα στο έδαφος.

Όπως μας ανέφεραν άνθρωποι που κάνουν τα πάντα για να τη βοηθήσουν, αλλά πλέον δυσκολεύονται και αυτοί, έχουν προβεί σε κινήσεις προς τις υπηρεσίες της Πρόνοιας, ενώ έχουν φθάσει μέχρι και την Πρεσβεία του Καναδά, αλλά παντού συναντούν κλειστές πόρτες ή δικαιολογίες.

Στο παρελθόν η γυναίκα είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου είχε παραμείνει κάποια 24ωρα. Όμως, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, επέστρεψε στο σπίτι της, όπου, επαναλαμβάνουμε, οι συνθήκες είναι τραγικές.

Μάλιστα, οι άνθρωποι που προσπαθούν να την κρατήσουν στη ζωή έψαξαν και βρήκαν συγγενείς της που ζουν στον Καναδά, αλλά τους ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν διάθεση να ασχοληθούν.

Πλέον η γυναίκα παραμένει αβοήθητη και όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, «την τρώνε τα σκουλήκια», με την ίδια να κάνει εκκλήσεις για βοήθεια σε όποιον περνά, αλλά η ανταπόκριση είναι ελάχιστη και περιορίζεται σε 2- 3 άτομα.

Δε γνωρίζουμε τι κινήσεις έχουν κάνει οι Αρχές, που είναι ενήμερες, και ποιος είναι υπεύθυνος, αλλά απαιτούμε αυτή η γυναίκα να ζήσει σε ανθρώπινες συνθήκες πριν πεθάνει μέσα σε αυτήν την κατάσταση, την οποία οι εικόνες, έστω και λίγο, περιγράφουν.

Πηγή: tharrosnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ