Αθηνά Λινού: “Είναι λάθος να λέμε ότι είμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας”

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, μίλησε στο MEGA, τονίζοντας ότι είναι λάθος να υπάρχει η άποψη πως είμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας, όταν τα κρούσματα είναι τόσο πολλά και υπάρχει πλέον και ο φόβος της Όμικρον 2.

“Απ’ ότι φαίνεται η Όμικρον κορυφώθηκε, τουλάχιστον η Όμικρον 1 και βαίνει σε ύφεση αλλά η ύφεση είναι πιο αργή από αυτό που θα περιμέναμε.  Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν η μείωση των κρουσμάτων είναι πιο αργή απ’ ότι θα περιμέναμε και αν αυτή καθυστέρηση οφείλεται στην καινούργια παραλλαγή του στελέχους Όμικρον 2. Οι θάνατοι οφείλονται στον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων της Όμικρον. Από τα 50.000 κρούσματα που είχαμε εκφράζονται σήμερα με αυτούς τους θανάτους. Ελπίζουμε ότι θα μειωθούν μετά από λίγο. Εκτός αν δούμε έξαρση λόγω της Όμικρον 2. Είναι λάθος να λέμε ότι είμαστε στο τέλος της πανδημίας πριν ολοκληρωθεί. Θα ξέρουμε τι έγινε με την πανδημία όταν πραγματικά τελειώσει. Οι ενδείξεις λένε ότι είμαστε ακόμα σε αναμονή. Μπορεί να πάμε σε άλλα πολλαπλά μικρότερα κύματα. Δεν θα εξαλειφθεί ξαφνικά” είπε η καθηγήτρια Αθήνα Λινού.

Σημειώνουμε πως παραμένουν σε υψηλό επίπεδο οι δείκτες της πανδημίας, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 100 χθες και οι διασωληνωμένοι να φτάνουν τους 679.

Την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα, καθώς χθες εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής της Όμικρον.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.