Athens Pride 2025: Πολύχρωμη πορεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την ελευθερία – Δείτε φωτογραφίες

Η Αθήνα γιόρτασε τα 20 χρόνια του Athens Pride 2025 με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια πολύχρωμη πορεία διεκδίκησης και υπερηφάνειας για τα δικαιώματα, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα  και την αξιοπρέπεια.

Η καρδιά της πρωτεύουσας χτύπησε δυνατά το Σάββατο 14 Ιουνίου, από νωρίς το μεσημέρι. Η Πλατεία Συντάγματος γέμισε με χρώματα, μουσική και χαμόγελα, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, αλλά και έντονης πολιτικής και κοινωνικής παρουσίας.

Η σημαία του Pride ξεδιπλώθηκε μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, λίγο πριν από την έναρξη της πορείας. Πολύχρωμα άρματα, συνθήματα, πανό και χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου και ταυτότητας έδωσαν βροντερό «παρών», ζητώντας ισότητα και σεβασμό.

Με το σύνθημα «Μετράμε» η πορεία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Το σύνθημα της φετινής χρονιάς, «Μετράμε», αναδεικνύει την πορεία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας τις δύο τελευταίες δεκαετίες: τις νίκες, τις προκλήσεις και την ανάγκη για συνεχή διεκδίκηση απέναντι σε σύγχρονες απειλές. Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, «τίποτα δεν είναι δεδομένο», κάνοντας λόγο για την άνοδο της ακροδεξιάς, την κανονικοποίηση της ρητορικής μίσους και την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η στήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό, με πλήθος συμμετεχόντων να κρατούν πανό υπέρ της ειρήνης και της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Λόγω της πορείας, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, με διακοπές στην κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αμαλίας και πέριξ του Συντάγματος.

 

athens pride

athens pride

 

athens pride

Athens Pride 2025

Athens Pride 2025

athens pride

Παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και μηνύματα στήριξης

Στο Athens Pride 2025 έδωσαν το «παρών» πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές και αυτοδιοικητικά στελέχη, δηλώνοντας δημόσια τη στήριξή τους στον αγώνα για ισότητα και σεβασμό.

Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, που δήλωσε πως «η ισότητα είναι η βάση της δημοκρατίας», ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, ο Στέφανος Κασσελάκης με τον σύζυγό του Τάιλερ και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με την σύζυγό του Γεωργία Πολυτάνου.

 

athens pride

κασσελάκης

Δούκας

Συναυλία και φινάλε με συγκίνηση

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 20:30 το απόγευμα με μεγάλη συναυλία στην κεντρική σκηνή, την οποία παρουσίασε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη σκηνή ανέβηκαν αγαπημένοι καλλιτέχνες όπως η Γιώτα Νέγκα, ο Πάνος Βλάχος και η Κατερίνα Στικούδη, μετατρέποντας την Πλατεία Συντάγματος σε μία μεγάλη γιορτή αποδοχής, διαφορετικότητας και ελευθερίας.

 

 

χορός

Αντωνία Ρηγάτου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK