Αστυνομικός των ΜΑΤ που είχε τραυματισθεί στον λαιμό από φωτοβολίδα μιλά στον ΑΝΤ1: «Για καλή μου τύχη δεν ήταν ναυτική»

O σοβαρός τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού έπειτα από ρίψη φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη «ξυπνά» μνήμες από ένα παλαιότερο περιστατικό το οποίο συνέβη στη Θεσσαλονίκη όπου άνδρας των ΜΑΤ δέχθηκε φωτοβολίδα στον λαιμό.

Το περιστατικό συνέβη τον Δεκέμβριο του 2017, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ενώ διμοιρία των ΜΑΤ, βρισκόταν απέναντι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δέχθηκε σφοδρή επίθεση από κουκουλοφόρους. Ανάμεσα στους αστυνομικούς βρισκόταν και ο Γιάννης Μυλωνάς ο οποίος τραυματίστηκε όταν μία φωτοβολίδα τον βρήκε στον λαιμό.

Όπως λέει στον ΑΝΤ1 ο αστυνομικός, «ευτυχώς για καλή μου τύχη δεν ήταν ναυτική, ήταν μικρότερης ισχύος. Την δέχθηκα στο λαιμό. Είχα προνοήσει να έχω αντιπυρική κουκούλα και συγκράτησε ό,τι μπορούσε να συγκρατήσει».

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Όπως θυμάται ο Γιάννης Μυλωνάς, «όταν δέχθηκα την επίθεση, η σύζυγος μου ήταν τριών μηνών έγκυος. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να την πάρω τηλέφωνο να της πω “εγώ είμαι, μη φοβάσαι όλα καλά θα πάνε”».

Όταν έμαθε για την επίθεση στον 31χρονο συνάδελφο του, στου Ρέντη, λέει ότι πάγωσε. «Προσεύχομαι στην Παναγία και στον Χριστό να γίνει καλά. Δεν μπορώ να μπω στη θέση τους. Δεν μπορώ να σκεφτώ. Πραγματικά οι ευχές μου και οι προσευχές μου είναι στη μάνα του, στους φίλους του, στην οικογένειά του, στα στενά του πρόσωπα  να γίνει καλά», δηλώνει.

«Παίζουμε τις ζωές μας στην τύχη» λένε οι αστυνομικοί, οι οποίοι ζητούν μέτρα για να μην επαναληφθούν ανάλογες επιθέσεις στο μέλλον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ