ΑΣΟΕΕ: Αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων ο Σπύρος Μπιμπίλας – Τι λέει στο enikos.gr για την επίθεση στο περιπολικό

Αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) με την επίθεση σε περιπολικό ήταν και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε στo enikos.gr ότι «θα καταθέσω αν με καλέσει η αστυνομία».

Θεοδωρικάκος: Μερικοί θέλουν νεκρό – Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν καταδικάζει τις επιθέσεις στους αστυνομικούς

Σε επικοινωνία του enikos.gr με τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο ηθοποιός επιβεβαίωσε ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που φαίνεται σε βίντεο να περνά δίπλα από το περιπολικό την στιγμή που δέχεται την επίθεση.

«Το κόκκινο αυτοκίνητο είναι δικό μου», επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και στην συνέχεια συμπλήρωσε «είδα όλο το περιστατικό, θα καταθέσω σε περίπτωση που με καλέσει η αστυνομία».

 

Το χρονικό των επεισοδίων

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 5 Απριλίου όταν σχεδόν ακινητοποιημένο περιπολικό της Άμεσης Δράσης, το οποίο είχε εγκλωβιστεί στην κίνηση, περνούσε από το ύψος της ΑΣΟΕΕ στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας της Πατησίων προς την Ομόνοια.

Εκεί οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο όχημα δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους με πέτρες. Οι δύο αστυνομικοί διέφυγαν, ο τρίτος εγκλωβίστηκε και, επειδή κατά τους ισχυρισμούς του ένιωσε ότι απειλείται, πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές.

Ο αστυνομικός συνελήφθη και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ενώ θα γίνει και η σχετική ΕΔΕ.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, «οι τρεις αστυνομικοί που ήταν μέσα στο περιπολικό δεν πειθάρχησαν στην εντολή του κέντρου επιχειρήσεων και εδώ υπάρχει πρόβλημα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ