Ασφαλής εγκυμοσύνη: Καταναλώνουμε πατάτες με μέτρο

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκδήλωση διαβήτη κύησης στις γυναίκες που καταναλώνουν συχνά πατάτες, κρούει αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και Ανθρώπινης Ανάπτυξης στις ΗΠΑ, με επικεφαλής την Δρ. Κουιλιν Ζχανγκ, μελέτησαν την επίδραση της κατανάλωσης πατάτας στην εγκυμοσύνη, βάσει στοιχείων που είχαν συλλέξει για σχεδόν 1.600 γυναίκες που είχαν πάρει μέρος σε εθνική μελέτη. Συνολικά, στη διάρκεια των 10 ετών της έρευνας, εντοπίστηκαν σχεδόν 900 περιπτώσεις διαβήτη κύησης κατά τη διάρκεια σχεδόν 22.000 μονότοκων κυήσεων. Οι ερευνητές μελέτησαν τις απαντήσεις που είχαν δώσει κάθε χρόνο οι 1.600 γυναίκες και εντόπισαν σχέση μεταξύ κατανάλωσης πατάτας και κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη κύησης.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ