Άρση μέτρων: Τι εισηγούνται οι ειδικοί για τις μετακινήσεις εκτός νομού – Πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Άνοιγμα δραστηριοτήτων και απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων φέρνει η έναρξη της τουριστικής περιόδου. Η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει αυτή την ώρα και στο επίκεντρο βρίσκονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, τα sms και το ωράριο κυκλοφορίας. Είχε προηγηθεί σύσκεψη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων με αντικείμενο την αξιολόγηση του επιδημιολογικού αποτυπώματος των εορτών του Πάσχα στη χώρα.

Οι ειδικοί δίνουν το “πράσινο φως” για απελευθέρωση των μετακινήσεων από το πρωί της Παρασκευής και μένουν να “κλειδώσουν” τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται να υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test στις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, ενώ για τις μετακινήσεις στα νησιά προτείνουν να απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό self test. Ενδεχομένως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να υπάρξει και η δυνατότητα έκδοσης ενός εντύπου για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό, από το το μητρώο ασθενών COVID-19.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, οι ειδικοί φαίνεται πως εισηγούνται να ξεκινά στις 12.30, και ένα τέταρτο νωρίτερα – ανάλογα την τελική απόφαση – να σταματά η εστίαση. Η επόμενη κατάργηση των ειδικών είναι η κατάργηση του click away και του click inside και θα δούμε αν θα καταργηθεί και το SMS στο 13032 για το λιανεμπόριο. Όσον αφορά στο άνοιγμα των γυμναστηρίων, φαίνεται πως αυτό μετατίθεται για τις 31/5, αλλά έπειτα από επανεκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, και πάντα με όρους απόλυτης ασφάλειας, είτε με self test, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επίσης, όπως όλα δείχνουν ξεκινούν τη λειτουργία τους τα καζίνο στις 15 του μήνα και τα πρακτορείο ΟΠΑΠ play στις 24 Μαΐου.

Οι ανακοινώσεις, αναμένονται το απόγευμα στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ