Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: “Δεν έχει αναζητήσει τη μητέρα του”, υποστηρίζει ο πατέρας του Ράινερ – ΒΙΝΤΕΟ

«Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος που ο γιος μου είναι και πάλι μαζί μου ασφαλής, σχεδόν 2 χρόνια μετά την αρπαγή του», δηλώνει ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ, Ρίκι Πέντερσον, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά μετά την αρπαγή του γιου του από το σπίτι που διέμενε με τη μητέρα του, στην Κηφισιά.

Ο  πατέρας του Ράινερ εξηγεί πως κατανοεί την απογοήτευση της μητέρας, αλλά δεν κατανοεί τις ψευδείς -όπως λέει- κατηγορίες εναντίον του. «Καταλαβαίνω πως η μητέρα νιώθει απογοητευμένη, αλλά δεν κατανοώ γιατί εξαπολύει ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο LiveNews.

«Απλά λέει ότι όλα είναι ψέματα και αν αυτά ήταν έστω σε ένα βαθμό αληθινά τότε θα είχε την απόλυτη ευκαιρία να καταθέσει αυτές τις κατηγορίες στην εκδίκαση της επιμέλειας του παιδιού», δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα.

Ο Νορβηγός δικηγόρος του Ρίκι Πέντερσον περιέγραψε πως είναι σήμερα ο μικρός Ράινερ. «Χτες συναντήθηκε με τα ξαδέλφια του. Είναι ίδιας ηλικίας, έπαιξαν μαζί και είναι κάπως παράξενο διότι ήταν σαν να μην υπήρξαν αυτά τα δύο χρόνια απουσίας. Επανασυνδέθηκαν αμέσως λες και έπαιζαν μαζί και την προηγούμενη μέρα», προσέθεσε ο δικηγόρος.

Ο 6χρονος υποβλήθηκε σήμερα σε ιατρικές εξετάσεις με τον πατέρα του να εκφράζει τους φόβους του πως δεν τρεφόταν καλά στην Ελλάδα. «Το παιδί είναι με τον πατέρα στους γιατρούς για να κάνει ένα γενικό τσεκ απ γιατί υπάρχουν υποψίες πως δεν τρεφόταν καλά», ανέφερε ο δικηγόρος.

Φίλος του πατέρα ο κουκουλοφόρος

Ο δικηγόρος του πατέρα του Ράινερ, αποκάλυψε πως ο μεγαλόσωμος άνδρας με την κουκούλα που άρπαξε το παιδί από το σπίτι στην Κηφισιά ήταν φίλος του πατέρα.

«Είναι μια πολύ δραματική ιστορία. Αυτό που συνέβη είναι ότι ένας φίλος του πατέρα πλησίασε το παιδί και τον ρώτησε: “Ο πατέρας σου είναι εδώ κοντά, θες να πας σπίτι μαζί του;” και το παιδί απάντησε “Ναι. Θέλω να πάω σπίτι!”. Αν το παιδί έλεγε “όχι, θέλω να μείνω με την μαμά”, όλη η επιχείρηση θα είχε εγκαταλειφθεί», είπε ο δικηγόρος του πατέρα.

Ο Νορβηγός δικηγόρος ανάφερε πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το πώς κατάφερε να βγάλει ο πατέρας το παιδί από τη χώρα, τονίζοντας πάντως πως ταξίδεψαν με προγραμματισμένη πτήση. «Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες για την επιστροφή, αλλά καταλαβαίνω πως ταξίδεψαν από την Ελλάδα με μια κανονική πτήση», ανέφερε ο δικηγόρος και υποστήριξε τον πελάτη του, δηλώνοντας πως δεν έκανε κάτι λάθος, «γιατί αυτό που έκανε στην πραγματικότητα είναι να πάρει πίσω το παιδί που έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα».

«Ο Ράινερ δεν ζήτησε τη μητέρα του»

Η πλευρά του πατέρα του Ράινερ ισχυρίζεται πως ο 6χρονος δεν έχει αναζητήσει καθόλου μέχρι σήμερα τη μητέρα του, με την οποία συζούσε τους τελευταίους μήνες. «Ρώτησα τον πατέρα αν είχε σημάδια που να δείχνουν ότι του λείπει η μητέρα του, αλλά μέχρι στιγμής όχι» δήλωσε ο Νορβηγός δικηγόρος.

Ο πατέρας αναφέρθηκε και στις κατηγορίες της μητέρας για ενδοοικογενειακή βία που μάλιστα έφτασε και στο σημείο απειλής με μαχαίρι. «Η μητέρα είχε την δυνατότητα να μιλήσει ελεύθερα ενώπιον του δικαστηρίου στην Νορβηγία, αλλά επέλεξε να μην το πράξει. Το παιδί χρειάζεται φροντίδα και όχι πόλεμο», δηλώνει ο πατέρας του 6χρονου.

Το έγγραφο με την απόφαση του νορβηγικού δικαστηρίου για την επιμέλεια του Ράινερ.

Ετυμηγορία νορβηγικού δικαστηρίου:

  • 1. Ο Ricky Christopher Land Pedersen θα έχει την αποκλειστική γονική ευθύνη για τον Rainer Jason Pedersen
  • 2. Η Nina Gabriella Viatto δεν θα έχει επαφή με τον Rainer Jason Pedersen

Ο μικρός Ράινερ εκτός απρόοπτου θα αρχίσει να πηγαίνει ξανά σε νορβηγικό σχολείο το ερχόμενο φθινόπωρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ