Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό»

«Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό» δήλωσε σήμερα (Τρίτη, 6/2) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ερωτηθείς σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβη σήμερα στην Ιερά Μονή Πεντέλης, όπου τον περίμεναν δημοσιογράφοι και του έθεσαν ερωτήματα για το επίμαχο νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις της Εκκλησίας. Μεταξύ άλλων, μίλησε για κάποιους που «θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα» και για «φαεινές ιδέες».

«Μη ρωτάτε εμάς, να ρωτήσετε άλλους. Εμείς αυτό που είχαμε να πούμε, αυτό που πιστεύουμε, αυτό που ζει η Εκκλησία και η Πατρίδα μας 2.000 χρόνια, αυτό στηρίζουμε. Εκείνοι οι οποίοι έχουν τις φαεινές ιδέες για να αλλάξουν τα πράγματα…», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και σχολίασε ότι «όλες οι εποχές έχουν δυσκολίες». «Η Εκκλησία είπε, μίλησε, έδωσε το μήνυμα στον λαό», κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

Σημειώνεται ότι το κρίσιμο 10ήμερο για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια άρχισε στη Βουλή με την εισαγωγή του στις αρμόδιες επιτροπές προς συζήτηση. Η συζήτηση και η ψήφισή του στην Ολομέλεια αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα και τα «βλέμματα» όλων είναι στραμμένα στους διαφωνούντες της ΝΔ, ενώ αρκετές ενστάσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Το νομοσχέδιο φαίνεται να συγκεντρώνει μέχρι στιγμής τη στήριξη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, αν και ορισμένοι βουλευτές εκφράζουν προβληματισμούς.

Δείτε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ