Αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο Μουδανιών

 «Με το κεφάλι ψηλά και συντεταγμένα» αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο των Μουδανιών, υστέρα από σχετική απόφαση που ελήφθη στη γενική συνέλευσή τους, που έγινε το Σάββατο.

«Ακριβώς όπως ήρθαμε στο μπλόκο, που το στήσαμε σε χρόνο ρεκόρ, με αγρότες από την ευρύτερη περιοχή (συνολικά 13 χωριά)», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

 «Μετά από 43 ημέρες αγώνα ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τους συναδέλφους μας, που ενώ εμείς αγωνιζόμασταν για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, αυτοί παρέμεναν αμετακίνητοι στο καναπέ τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, παραθέτουν την δράση τους κατά τη διάρκεια των 43 ημερών στο μπλόκο των Μουδανίων στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν με τα αγροτικά τους οχήματα σε πολλά χωριά του νομού Χαλκιδικής, προχωρούσαν καθημερινά σε πολύωρους αποκλεισμούς, πραγματοποίησαν καταλήψεις σε τράπεζες και την εφορία και έδιναν το «παρών» σε όλες τις συλλογικές δράσεις που πραγματοποιούνταν από όλες τις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στον κλάδο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους, μοίρασαν ελιές και ελαιόλαδο στους διερχόμενους οδηγούς, επισκέφθηκαν τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού, και δύο άτομα του μπλόκου συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με αντιπροσωπεία από κλάδο.

 

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει το μπλόκο στην Εξοχή, συμβολικοί αποκλεισμοί στον Προμαχώνα

Αποχώρησαν οι αγρότες από το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.