Αποθήκη…μεταναστών το αστυνομικό τμήμα της Κω – ΦΩΤΟ

Σε αποθήκη ανθρώπων έχει μετατραπεί το Αστυνομικό Τμήμα της Κω. Το τοπίο τριτοκοσμικό. Παντού υπάρχουν κούτες στρωμένες στο πάτωμα, κουβέρτες ανάμεσα σε σκουπίδια, τουαλέτες «βομβαρδισμένες» και δυσοσμία. Σε ένα χώρο όπου θα έπρεπε να φιλοξενούνται έως 35 μετανάστες, σήμερα υπάρχουν 160.

Το ρεκόρ σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Στο ιταλικό κτίριο της δεκαετίας του ΄30 που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού στοιβάχτηκαν 236 άνθρωποι. Άλλοι στο προαύλιο και άλλοι στο εσωτερικό του. Ο αξιωματικός υπηρεσίας δεν άντεξε και λιποθύμησε. Την ίδια ημέρα μετανάστες συνεπλάκησαν έξω από το κτίριο για το ποιος θα προλάβει να μπει και να κοιμηθεί μέσα. Το περιστατικό αυτό ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τους αστυνομικούς, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να αρνηθούν από εδώ και πέρα να παραλάβουν άλλους παράνομους μετανάστες, πέρα από τους 35 που χωράνε στο κρατητήριο του Α.Τ.

«Εμείς δεν έχουμε τίποτε με τους μετανάστες. Τουναντίον. Η κατάσταση αυτή όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πριν από λίγες ημέρες, κατά την έξοδο 119 μεταναστών στους οποίους χορηγήθηκε υπηρεσιακό σημείωμα και αφέθηκαν ελεύθεροι, οι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν εξωτερικά της υπηρεσίας εισέβαλαν βιαίως στο εσωτερικό της αυλής του Α.Τ με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί άτυπη κατάληψη της υπηρεσίας από αυτούς. Σημειωτέον ότι πολλοί εκ των μεταναστών προέρχονται από αφρικανικές χώρες και κατά την είσοδό τους δεν γίνεται κανένας ιατρικός έλεγχος, με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία του προσωπικού και των οικογενειών μας» , λέει στον Ε.Τ ο Αντώνης Κυδωνάκης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική σπείρα

Αυτοκτόνησε 22χρονη στη Ρόδο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ