Απομακρύνονται τα ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο λόγω ανόδου της στάθμης των νερών

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων στην ευρύτερη περιοχή του Στεφανοβικείου και κατόπιν εντολής της ηγεσίας απογειώνονται όλα τα ελικόπτερα.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η στάθμη των νερών στην ευρύτερη περιοχή του Στεφανοβικείου ανεβαίνει επικίνδυνα. Ήδη η λίμνη Κάρλα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την βάση των ελικοπτέρων έχει αρχίσει και ξεχειλίζει επικίνδυνα.

Από την ηγεσία του ΓΕΣ σε πλήρη συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ, και κατόπιν εισηγήσεων του διοικητή της βάσης ελικοπτέρων του Στεφανοβικείου αλλά και του διοικητή της 1ης Στρατιάς, αποφασίστηκε σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ληφθεί να απογειωθούν όλα τα ελικόπτερα από τη βάση και να μεταβούν σε ασφαλέστερη περιοχή.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr τα ελικόπτερα πετούν στην 111 ΠΜ στην Αγχίαλο Βόλου.

Νωρίτερα το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) εξέδωσε νεότερη ανακοίνωση μαζί με φωτογραφίες με το σύνολο των ελικοπτέρων να βρίσκονται σε ασφαλή σημεία της Βάσης., διευκρινίζοντας ότι «Οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων (Ε/Π) προς στεγνό τμήμα της πίστας του Αεροδρομίου (Α/Δ) Στεφανοβικείου του Βόλου. Όλα τα Ε/Π είναι ασφαλή».

Πάντως, όπως σκωπτικά σχολίαζε στρατιωτική πηγή στο enikos.gr, τα ελικόπτερα απογειώνονται κατόπιν εντολών, οι οποίες είναι απόρροια σχεδιασμού και όχι επειδή ήχησε το «112».

ελικόπτερα Στεφανοβίκειο

ελικόπτερα Στεφανοβίκειο

ελικόπτερα Στεφανοβίκειο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ