Αποκάλυψη-σοκ από τον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΕΔΔ για τις εικόνες φρίκης στο Σχιστό: Ανάλογα φαινόμενα έχουμε συναντήσει και σε άλλα νεκροταφεία

« Δεν εκπλαγήκαμε. Και παλαιότερα είχαμε κάνει έλεγχο και είχε τιμωρηθεί υπάλληλος για ανάλογα φαινόμενα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Κασσαβέτης., μετά την κατεπείγουσα έρευνα που διέταξε για τις εικόνες φρίκης που επικρατούν στο νεκροταφείο του Σχιστού.

«Τίθενται θέματα δημόσιας υγείας, είναι εστία μολύνσεως τα ήδη ρουχισμού που τοποθετούνται σε σακούλες και βρίσκονται εκτεθειμένα. Έχουμε ενδείξεις ότι αποθηκεύονται οστά με ιστούς . Οι χώροι αυτοί είναι εστία μολύνσεως γιατί κυκλοφορεί πολύς κόσμος. Μας ενδιαφέρει αν κάποιος που θέλει να βγάλει ένα χαρτζιλίκι κάνει αυτή τη δουλειά, δημιουργεί μία σταθερή εστία μόλυνσης, πρόβλημα δημόσιας υγείας», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Κασσαβέτης επισήμανε ότι ανάλογα φαινόμενα έχουν συναντήσει κατά τη διάρκεια ελέγχων και σε άλλα νεκροταφεία. «Από το 2015 και μετά έχουμε κάνει 88 επιθεωρήσεις- ελέγχους σε κοιμητήρια της χώρας. Υπήρξε μεγάλη αταξία. Πρέπει να μπει μία τάξη και να μειωθούν τα ακραία φαινόμενα, τα βρήκαμε και αλλού. Στους κανονισμούς λειτουργίας βρήκαμε 248 προβλέψεις που είναι αντίθετες στο νόμο και δεν βρήκαμε 78 προβλέψεις που έπρεπε να υπάρχουν. Πρέπει τα δημοτικά συμβούλια που έχουν την αρμοδιότητα να ασχοληθούν σοβαρά ώστε να προσαρμόσουν τους κανονισμούς και να εποπτεύουν τις υπηρεσίες που λειτουργούν στους χώρους των κοιμητηρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ