Αποφυλακίζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης

Βγαίνει από τη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημά του για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του με όρους.

Της Άννας Κανδύλη 

Το δικαστήριο του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δικαστές μείωσαν την εγγύηση των 50.000 ευρώ που ζήτησε η εισαγγελέας σε 20.000 ευρώ, που θα πρέπει να καταβάλει ο ηθοποιός για να βγει από τη φυλακή.

Στο άκουσμα της απόφασης, η σύζυγός του ξέσπασε σε κλάματα.

Τι πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ο Πέτρος Φιλιππίδης να βγει εκτός φυλακής με την επιβολή περιοριστικών όρων, σημειώνοντας ότι πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, καθώς δεν είναι επιθυμητός στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδές του είναι υποψιασμένες.

Σε ό,τι αφορά στους περιοριστικούς όρους, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε, συγκεκριμένα, να επιβληθούν στον Πέτρο Φιλιππίδη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και η καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Είπε συγκεκριμένα η εισαγγελέας ότι “ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος“.

Ο γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, λέγοντας ότι “η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρυμμένη. Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππίδη δεν αιματώθηκε”, είπε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.