Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου – ΒΙΝΤΕΟ

Εξήλθε πριν από λίγο από την πόρτα των φυλακών ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου που κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Με βούλευμά του το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημά του για αντικατάσταση της κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 150.000 ευρώ.

Το βούλευμα έχει εκδοθεί εδώ και περίπου 15 ημέρες, όμως, όπως είχε δηλώσει ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο πρώην υπουργός αδυνατούσε να καταβάλει την χρηματική εγγύηση καθώς έχουν δεσμευτεί όλοι οι λογαριασμοί του.

Λόγω ωστόσο και των ειδικών συνθηκών, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, έγινε δεκτό σχετικό αίτημά του και του δόθηκε προθεσμία να καταβάλει την εγγύηση έως την 1η Ιουλίου.

Κατά την έξοδό του από τις φυλακές, ο Γιάννος Παπαντωνίου είπε πως έμεινε 17 μήνες χωρίς δίκη και τώρα του ανακοινώθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και άφησε αιχμές σχολιάζοντας «ο νοών νοείτω».

«Είμαι φυλακισμένος 17 μήνες χωρίς δίκη και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεση μου δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη γιατί οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να στηρίξουν, να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε βάρος μας. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι «ο νοών νοείτω». Προς το παρόν σμίγω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για να σταθούμε μαζί απέναντι στις προκλήσεις και τα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δικηγόρο μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο για το αγώνα που δίνει και θα δώσει για να αποδείξει την αθωότητα μου και ένα ευχαριστώ στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Αισθάνομαι ανακουφισμένος, αλλά θα είμαι ευχαριστημένος όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά μου».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ