Απόδραση στα Χανιά: Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί για την απόδραση των πέντε κρατουμένων από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

“Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας”.

Xανιά: Αυτοί είναι οι πέντε σκληροί κακοποιοί που απέδρασαν

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη για τον εντοπισμό των πέντε κακοποιών που απέδρασαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει το newsghub.gr, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο ύποπτο όχημα, που εντοπίστηκε στον Μυλοπόταμο Κρήτης –στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου – Ηρακλείου- μέσο το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποίησαν οι πέντε κακοποιοί.

Επιτόπου σπεύδει η σήμανση, προκειμένου να εξετάσει εάν πρόκειται για το μέσο που χρησιμοποίησαν οι πέντε κρατούμενοι μετά την απόδρασή τους. Με βάση στοιχεία και πληροφορίες οι κρατούμενοι μετά την έξοδό τους από την τουαλέτα των κρατητηρίων που βρίσκονται στο υπόγειο του Μεγάρου, βρέθηκαν σε ένα προθάλαμο με μια βαριά πόρτα, η οποία όπως διαπιστώθηκε, ήταν ξεκλείδωτη, με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να την ανοίξουν και να φύγουν.

Και ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τις συνθήκες απόδρασής τους. Την ίδια στιγμή, αυτό που μπορεί να επιβεβαιωθεί είναι ότι οι δραπέτες έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, ληστεία και εμπόριο ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα από τους πέντε:

1. Ο πρώτος είναι ο B.V., από την Αλβανία γεννηθείς το 1993. Είναι άγαμος και χωρίς παιδιά. Είναι γνώριμος των Αρχών για υποθέσεις ναρκωτικών.

2. Ο δεύτερος είναι ο M.Q., γεννηθείς το 1990. Είναι άγαμος, χωρίς παιδιά και έχει φυλακιστεί με την κατηγορία της διάπραξης ληστείας.

3. Ο τρίτος είναι ο P.T., γεννηθείς το 1979. Θεωρείται «βαριά» περίπτωση κακοποιου, μιας και σύμφωνα με τις καταδίκες και τις κατηγορίες που τον βαρύνουν εχει καταδικαστεί ή διώκεται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική Οργάνωση, θανατηφόρα ληστεια, διακεκριμένες κλλοπές, οπλοφορία και οπλοκατοχή. Εκτίει ποινή ισόβιας καθειρξης.

4. Ο τέταρτος είναι ο Α.Μ. από το Πακιστάν. Γεννηθείς το 1987. Είναι άγαμος και διώκεται για ανθρωποκτονίες κατά συρροή. Ενώ εχει καταδικαστει σε κάθειρξη τρις ισόβια!

5. Ο πέμπτος της… παρέας είναι ο F.F. από την Αλβανία. Είναι ένας ακόμη γνώριμος των Αρχών που έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και όχι μόνο. Είναι γεννηθείς του 1988

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ