«Από το μεγάλο ρήγμα δυτικά της Κεφαλονιάς ο σεισμός» – Όσα είπε ο Άκης Τσελέντης

Σχετικά με τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς μίλησε ο Άκης Τσελέντης στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι προήλθε από το μεγάλο ρήγμα που υπάρχει δυτικά του νησιού.

«Είναι μια περιοχή όπου υπάρχει ένα ρήγμα μεγάλο δυτικά της Κεφαλονιάς, στο νοτιότερο κομμάτι αυτού του ρήγματος είχαμε αυτόν τον σεισμό. Είναι το κομμάτι του ρήγματος το οποίο ενώνεται και με τη βυθιζόμενη πλάκα της Αφρικής που πάει κάτω από την Ευρώπη. Αυτή τελειώνει βορειοδυτικά και ενώνεται με το ρήγμα της Κεφαλονιάς» εξήγησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποιο ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας, δεν βλέπουμε δηλαδή κάποια μετατόπιση επικέντρων πάνω στο γνωστό ρήγμα του Ληξουρίου» υποστήριξε και εκτίμησε πως το φαινόμενο θα λήξει με κάποιους μικρότερους μετασεισμούς οι οποίοι μάλιστα δεν θα γίνονται αισθητοί καθώς θα είναι στη θάλασσα.

 

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ο σεισμός στην Κεφαλονιά σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 με επίκεντρο 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου και έγινε αισθητός τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στη Ζάκυνθο.
Λουόμενοι κατέγραψαν τη στιγμή που βράχοι πέφτουν στη θάλασσα με το βίντεο να δημοσιεύεται στα social media και να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της κατολίσθησης στην παραλία “Ναυάγιο”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ