Απλές λύσεις για πιο ανθρώπινη Αθήνα

Απλές λύσεις για πιο ανθρώπινη Αθήνα

Πρακτικές προτάσεις με στόχο την ασφάλεια των πεζών, που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε άλλες πόλεις, περιέχονται στο βιβλίο «Έξυπνοι δρόμοι για μια ανθρώπινη πόλη».

Φανάρια που είναι τοποθετημένα πάνω σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια κατειλημμένα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πεζόδρομοι στους οποίους κινούνται με χαρακτηριστική άνεση μοτοσικλέτες, είναι μερικές από τις εικόνες που στοιχειών την κάθε μετακίνηση με τα πόδια είτε για δουλειά είτε για αναψυχή στους ελληνικούς δρόμους τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το αστικό περιβάλλον, όπως επισημαίνει ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Έξυπνοι δρόμοι για μια ανθρώπινη πόλη» που παρουσιάστηκε χθες, προτείνει 29 γρήγορες απλές, λειτουργικές και κυρίως ανέξοδες λύσεις που θα αντιστρέψουν την εθνική… γκρίνια και θα επανατοποθετήσουν τον πεζό σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται εικονογραφημένες λύσεις, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί και δοκιμαστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και καινοτόμες ιδέες, όπως η αρίθμηση των φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Δείτε τις εικόνες:

 

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ