Απεργία: Τα αιτήματα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ – Τι είπαν εκπρόσωποι στον Realfm 97,8

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, , ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, ο Δημήτρης Μπράτης που είναι μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΑΔΕΔΥ και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, μίλησαν στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 για τα αιτήματα των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε: «η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις για τα πώς και τα γιατί και τι θα γίνει στο μέλλον. Πώς δηλαδή οι συγκοινωνίες και ειδικά ο σιδηρόδρομος θα είναι ασφαλείς».

«Να το εκμεταλλευτούμε τώρα ώστε να μην χρειαζόμαστε Ιφιγένειες, να μην χρειάζεται μια μαζική θυσία ανθρώπων για να κινηθούν οι κρατικές μηχανές» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Ο Δημήτρης Μπράτης που είναι μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά του τόνισε πως «κοινό αίτημα της κοινωνίας, αυτή η απεργία έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να κατέβει στους δρόμους και τις πλατείες. Στην Πλατεία Συντάγματος την περασμένη εβδομάδα ο κόσμος ήταν 2 ώρες εκεί, σιωπηλός. Η σιωπή του κόσμου ήταν η χειρότερη κραυγή διαμαρτυρίας μπροστά σε αυτό το αδιανόητο».

«Οι κινητοποιήσεις μας έχουν στόχο να αναδείξουν το ζήτημα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» σχολίασε.  «Πουθενά στο δημόσιο δεν υπάρχει αξιοκρατία. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ από την πλευρά του ανέφερε ότι «πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες. Να βρεθούν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα τα Τέμπη και να μην έχουμε ξανά κάτι τέτοιο. Πρέπει να αποκτήσουμε φθηνές και ασφαλείς σιδηροδρομικές γραμμές στην Ελλάδα».

«Περπάτημα της χελώνας έχουμε σε πολλά ζητήματα, ακόμα και στα σχολεία. Τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια και οξύνονται μέρα με την μέρα» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, δήλωσε ότι «η κινητοποίηση αυτή είναι η δεύτερη μετά το έγκλημα των Τεμπών. Συμμετέχουμε ως μέλη της ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή στις 8 Μαρτίου ήταν άκρως σημαντική. Βάζουμε και τα δικά μας ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τις υποδομές των δημόσιων σχολείων και φυσικά με το θέμα της αξιολόγησης».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ