Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Στο δρόμο οι εργαζόμενοι – Με επεισόδια ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο- ΒΙΝΤΕΟ

Με μικρής έκτασης επεισόδια έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Ομόνοια, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το κέντρο παρέμεινε κλειστό για αρκετές ώρες.

Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι μία μικρή ομάδα νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα εμφανίστηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Πέταξαν μπογιές και απομακρύνθηκαν όταν έκαναν την εμφάνισή τους αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Λίγο νωρίτερα στις 11:00 όταν και ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος ομάδα αγνώστων εμφανίστηκε στον χώρο που ήταν η εξέδρα φορώντας κράνη, έσκισε το πανό της ΓΣΕΕ, έσπασε το μικρόφωνο, πέταξε αυγά και αποχώρησε.

Επίσης στην προσυγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην συμβολή των οδών Πατησίων και Αλεξάνδρας, υπήρξε παρέμβαση με συνθήματα, με κόκκινο σπρέι όπως «ΓΣΕΕ Μαγαζάκι των αφεντικών».

Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι και ενώ η πορεία ήταν στην πλατεία Συντάγματος, σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει τα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος, επιτιθέμενη σε λεωφορείο των ΜΑΤ.

Μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που συμμετείχαν σε φοιτητικό μπλοκ επιτέθηκαν με στυλιάρια στο αστυνομικό όχημα.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να επέμβουν, απωθώντας τους διαδηλωτές με χρήση χημικών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να υποχωρήσουν. Τα επεισόδια σταμάτησαν εκεί χωρίς να επεκταθούν, ενώ προηγουμένως μια άλλη ομάδα πέταξε σκουπίδια στην πόρτα της ΑΔΕΔΥ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ