Απαγωγή επιχειρηματία: Τα τελευταία λεπτά και η στιγμή της αρπαγής – “Ξεσκονίζουν” τα επαγγελματικά του ταξίδια

Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία, με την αγωνία της οικογένειας και των φίλων του να κορυφώνεται.

Το πρωί της Τέταρτης οι απαγωγείς έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους και με μηνύματα που έστειλαν στον αδελφό του Γιώργου Κυπαρίσση μέσω viber, ζήτησαν λύτρα ενός εκατ. ευρώ. Από εκείνη τη στιγμή δεν έχουν επικοινωνήσει ξανά με τον αδελφό του επιχειρηματία που είναι και ο αποκλειστικός παραλήπτης των μηνυμάτων των απαγωγέων.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ για να σκιαγραφήσουν την στιγμή της απαγωγής και να καταλήξουν στον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτή. Από τις εκτιμήσεις και τις αναλύσεις της αστυνομίας, προκύπτει ότι το πιθανότερο είναι η ομάδα των απαγωγέων να αποτελείται από 4-5 άτομα.   Πιστεύουν πως τουλάχιστον δυο άτομα τον παρακολουθούσαν όσο βρισκόταν στην ταβέρνα, με τους συνεργούς του να περιμένουν στην μονοκατοικία.  Η ομάδα εκείνη θεωρούν πως αποτελείτο από ακόμη τρεις άνδρες.

απαγωγή

“Φύλλο και φτερό” οι κάμερες

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών, μπαίνουν οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής, όπου απήχθη ο Γιώργος Κυπαρίσσης. Οι αστυνομικοί αναλύουν τα βίντεο προκειμένου να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο διέφυγαν οι δράστες.  Επίσης, ερευνούν τα στίγματα των κινητών τηλέφωνων που ήταν ενεργοποιημένα τη στιγμή της αρπαγής.

Προφανώς, ελέγχεται και ο αριθμός του κινητού που έστειλε μήνυμα στον αδελφό του 40χρονου εάν και θεωρείται βέβαιο πως ήδη οι απαγωγείς θα έχουν ξεφορτωθεί τόσο τη συσκευή όσο και την κάρτα. Στο Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως το επόμενο μήνυμα θα σταλεί σίγουρα από άλλο αριθμό κινητού. Οι κακοποιοί εξάλλου σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως χρησιμοποιούν κινητά για μια φορά και μετά τα πετούν, για να μην ανιχνεύονται.

Η ειδική ομάδα της Ασφάλειας που χειρίζεται την υπόθεση προσπαθεί να αναλύσει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν. Η τελευταία συνομιλία του επιχειρηματία ήταν με την σύντροφό του που μένει στην Αμερική, μέσω βιντεοκλήσης. Το τηλέφωνο έκλεισε στις 00.02. Σύμφωνα με το ΜEGA, ένα λεπτό πριν και για 60 δευτερόλεπτα ακούγονται οι απαγωγείς να βγάζουν από τη θέση του οδηγού τον επιχειρηματία και να τον βρίζουν. Όμως η γυναίκα κατάφερε να ακούσει τα άτομα που μιλούσαν καθαρά ελληνικά. Όση ώρα βρίσκεται εκτός του οχήματος ο επιχειρηματίας, το πρώτο πράγμα που κάνουν οι απαγωγείς είναι να βρουν το κινητό του. Το ψάχνουν παντού. Φαίνεται πως ο επιχειρηματίας προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο για να αντιληφθεί και το άλλο άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τι ακριβώς συμβαίνει. Τελικά καταφέρνουν και βρίσκουν το τηλέφωνο στη θέση του συνοδηγού. Δυστυχώς η κάμερα ήταν γυρισμένη προς την καμπίνα και η γυναίκα δεν κατάφερε να δει κάποιο χαρακτηριστικό των δραστών, παρά μόνο να ακούσει τις φωνές τους.

Κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του έχουν καταγράψει, σύμφωνα με το MEGA, μέρος της στιγμής της απαγωγής και είναι σε εξέλιξη η ανάλυση του υλικού από την ΕΛΑΣ.

Τα σενάρια για το κίνητρο της απαγωγής

Εκτός από το προφανές κίνητρο κάθε απαγωγής που είναι φυσικά τα λύτρα, οι Αρχές εξετάζουν και άλλα σενάρια και όλα σχετίζονται με τις επαγγελματικές επαφές και δοσοληψίες του επιχειρηματία ανταλλακτικών με καταστήματα στο Μενίδι και την Θεσσαλονίκη.

Η ζωή που ζούσε και ο τρόπος με τον οποίο επιδείκνυε τον πλούτο του μέσα από τα social media ίσως να οδήγησε στην απαγωγή του, καθώς ο 40χρονος δεν έκρυβε πως είχε χρήματα.  Ταξίδια σε ακριβά θέρετρα, γλέντια σε νυχτερινά κέντρα, ακριβά εστιατόρια, φωτογραφίες με γνωστούς καλλιτέχνες. Το ένα σενάριο είναι λοιπόν οι δράστες να γνώριζαν την οικονομική του κατάσταση.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν είναι το να είχε ανοιχτούς οικονομικούς λογαριασμούς με άτομα του επαγγελματικού του περιβάλλοντος.   Οι Αρχές ελέγχουν το παρελθόν του 40χρονου, καθώς δεν αποκλείουν ο ηθικός αυτουργός της απαγωγής του επιχειρηματία να είναι άτομο το οποίο βρισκόταν στον ευρύτερο είτε κοινωνικό είτε επαγγελματικό του κύκλο. Αναζητούν πληροφορίες ακόμη και για το αν χρωστούσε χρήματα και σε ποιους.

Σύμφωνα με τον ALPHA, στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα πολλά ταξίδια που έκανε κυρίως στην Ιταλία, για επαγγελματικούς λόγους. Πήγαινε μάλιστα με φορτηγά, φέρνοντας εμπορεύματα για το μαγαζί του. Επίσης, ανοίγουν ξανά τον φάκελο της υπόθεσης που αφορά σε επίθεση με πυροβολισμούς η οποία είχε σημειωθεί στο κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων που διατηρεί στο Μενίδι το 2020. Τότε, είχε δεχθεί μια σφαίρα ο αδελφός του. Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει πως ο ίδιος εκμυστηρευόταν τον φόβο του, μήπως ο στόχος ήταν ο ίδιος και ο αδελφός του ήταν απλά εκείνος που την “πλήρωσε”.

Αυτό που τονίζουν πάντως από την ΕΛ.ΑΣ. -και συμβαίνει σε όλες τις απαγωγές- είναι ότι προέχει η ασφαλής επιστροφή του θύματος στο σπίτι του. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των απαγωγέων και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τι είναι η «απαγωγή της τίγρης»

Σύμφωνα με το ΜEGA, οι αρμόδιοι Αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Ζωής κάνουν λόγο για μια απαγωγή τύπου «tiger kidnapping», ή αλλιώς απαγωγή της «τίγρης» στα ελληνικά, που σημαίνει απαγωγή κάποιων ωρών με λύτρα τα οποία είναι συγκριτικά λίγα σε σχέση με άλλες απαγωγές. Πρόκειται για μία τακτική την οποία έχουν αντιμετωπίσει κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την αρπαγή του επιχειρηματία και βρέθηκαν καμένα στα Σπάτα, διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένα και μάλιστα, το ένα από αυτά φαίνεται πως είχε κλαπεί το 2020 από το Παλαιό Φάληρο. Παράλληλα, η αστυνομία δεν έχει ακόμα  εντοπίσει το το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, με το οποίο επέστρεφε το μοιραίο βράδυ στο σπίτι του στο Ντράφι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ