Απαγωγή Γιώργου Κυπαρίσση: Τρεις ύποπτοι στη ΓΑΔΑ

Στη ΓΑΔΑ έχουν προσαχθεί τρεις ύποπτοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Πρόκειται για δύο άνδρες και μια γυναίκα. Σημειώνεται ότι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εμφανίζονταν από χθες ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την εξιχνίαση της υπόθεσης, μετά την απελευθέρωση του επιχειρηματία.

“Πρωινές ώρες σήμερα 5/3/22 προσήχθησαν στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής και προσωπικής ελευθερίας 41χρονος, 34χρονος και 39χρονη ημεδαποί, οι οποίοι εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση αρπαγής επιχειρηματία” αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

O 40χρονος στην πολύωρη κατάθεσή του την Παρασκευή περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων του.  Ο επιχειρηματίας, που ήταν όμηρος επί 70 ημέρες, εμφανίστηκε με ξυρισμένο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς του ξύρισαν το κεφάλι ώστε να μην μείνει καμία τρίχα του στον χώρο που τον κρατούσαν. Έτσι, σε περίπτωση που οι Αρχές εντοπίσουν κάποια στιγμή το κρησφύγετο των δραστών, να μην καταφέρουν να βρουν DNA του εκεί και να μην μπορέσουν να αποδείξουν την παρουσία του στον χώρο. Ο επιχειρηματίας είναι πολύ αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος, και όπως είπε στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι απαγωγείς δεν του έδιναν καθημερινά φαγητό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τον ξυλοκοπούσαν και τον χαστούκιζαν, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει κάποια δόντια σπασμένα λόγω της κακομεταχείρισης. Όπως υποστήριξε, οι δράστες τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν για να του σπάσουν το ηθικό. Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν επίσης ότι ο Γιώργος Κυπαρίσσης φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ότι οι απαγωγείς του φορούσαν κουκούλα τις περισσότερες ώρες και του την έβγαζαν μόνο όταν ήταν σε χώρο, στον οποίο ήταν μόνος του και δεν πήγαινε κανείς να τον δει.

Οι δράστες τον απελευθέρωσαν λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Παρασκευής κοντά στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Εκείνος περπάτησε, βγήκε σε ένα κεντρικό δρόμο και σταμάτησε έναν περαστικό. Του ζήτησε να τον μεταφέρει λίγο πιο κάτω προκειμένου να πάρει ένα ταξί, καθώς και να δανειστεί το κινητό του για να τηλεφωνήσει στον αδελφό του, λέγοντας πως είχε πέσει θύμα απαγωγής. Πράγματι επικοινώνησε με τον αδελφό του και στη συνέχεια πήρε ταξί και επέστρεψε στο σπίτι του στο Ντράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένειά του κατέβαλε λύτρα ύψους 800.000 ευρώ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ