Απαγωγή επιχειρηματία: “Μην πας στην αστυνομία, θα κάνεις κακό” – Η φωτογραφία ντοκουμέντο και τα sms των δραστών

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία, που διατηρεί καταστήματα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες έστησαν καρτέρι στον 40χρονο το βράδυ της Τρίτης, καθώς επέστρεφε με το αυτοκίνητό του από ταβέρνα στα Λιόσια με κατεύθυνση το σπίτι του στο Πικέρμι. Οι απαγωγείς φαίνεται ότι γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις, τις συνήθειες και το πρόγραμμά του. Ήξεραν το πού θα βρισκόταν χθες το βράδυ και ποια διαδρομή θα ακολουθούσε προκειμένου να πάει στο σπίτι του.

Απαγωγή επιχειρηματία: Τα sms και η φωτογραφία-ντοκουμέντο που έστειλαν στον αδελφό του

Πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη στιγμή της απαγωγής, οι δράστες επικοινώνησαν με τον αδελφό του επιχειρηματία και ζήτησαν λύτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, έστειλαν αρκετά γραπτά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο του αδελφού του 40χρονου, ζητώντας, σε ένα απ’ αυτά, λύτρα ύψους 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. “Μην πας στην αστυνομία, θα κάνεις κακό” φέρεται να έγραφε το δεύτερο μήνυμα που έστειλαν στον αδελφό του επιχειρηματία, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι απαγωγείς έχουν στείλει και φωτογραφία του 40χρονου, ο οποίος εμφανίζεται με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του.

Σημειώνεται ότι τα γραπτά μηνύματα εστάλησαν από διαφορετικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων και οι αναλυτές της αστυνομίας θεωρούν δεδομένο ότι στη συνέχεια οι δράστες τα έκλεισαν και τα πέταξαν, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Οι ίδιες πηγές, εκτιμούν ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι απαγωγείς επικοινώνησαν τόσο άμεσα με τους συγγενείς του επιχειρηματία και ελπίζουν ότι το θρίλερ θα λήξει γρήγορα.

Ως “κλειδί” για τις εξελίξεις χαρακτηρίζουν το να πειστούν οι δράστες για την πραγματική οικονομική επιφάνεια του επιχειρηματία κι έτσι να μειώσουν το ύψος των χρημάτων που απαιτούν για την απελευθέρωσή του. Και αυτό γιατί, μπορεί μεν το 1 εκατ. ευρώ να είναι ένα χρηματικό ποσό μικρότερο σε σύγκριση με τα λύτρα που έχουν ζητηθεί σε αντίστοιχες απαγωγές στο παρελθόν, ωστόσο, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Οι αναλυτές της αστυνομίας, εμφανίζονται βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα μηνύματα των δραστών, που θα περιλαμβάνουν και τις οδηγίες για το πώς θα καταβληθούν τα λύτρα.\

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το βράδυ της Τετάρτης, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία. “Αναφορικά με την υπόθεση του 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος απήχθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου 2021 από την περιοχή του Πικερμίου, παρακαλούμε να μην αναπαράγονται πληροφορίες που δεν προέρχονται επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία, δεδομένου ότι αυτό που προέχει είναι η προστασία της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας”, επισημαίνεται.

Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα απαγωγής

Ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα απαγωγής είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media, όπου δημοσιεύει στιγμιότυπα από την καθημερινότητά του.

Σημειώνεται πως τον Αύγουστο του 2020 είχε σημειωθεί επίθεση με πυροβολισμούς στο κατάστημα με ανταλλακτικά που διατηρεί ο επιχειρηματίας στο Μενίδι.

Οι τελευταίες αναρτήσεις του στο Instagram

Το βράδυ της Τρίτης πριν από την απαγωγή του, ο επιχειρηματίας απόλαυσε μία έξοδο σε εστιατόριο και μάλιστα δημοσίευσε στο instagram φωτογραφίες από όλα τα πιάτα που δοκίμασε σε instastory.

Στην περιοχή Φοίνικας στα Σπάτα, έχουν βρεθεί δύο καμένα αυτοκίνητα και η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι το πιο πιθανόν είναι να σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση.

Δείτε το σημείο όπου βρέθηκαν τα καμένα αυτοκίνητα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ