Αντώνης Συκάρης: “Μάλλον υπέστη πνευμονικό οίδημα” – “Αποτελούσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης” λέει φίλος του και συγκλονίζει

Συντετριμμένοι είναι οι φίλοι του Αντώνη Συκάρη, του σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη που πέθανε τα ξημερώματα. Ο Αντώνης Συκάρης έχασε τη ζωή του ενώ κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι, στην οροσειρά των Ιμαλαΐων. Η τραγωδία σημειώθηκε σε υψόμετρο 7.400 μέτρων.

Ο 60χρονος ορειβάτης πέθανε κατά την κατάβαση από την κορυφή, ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

Ο ορειβάτης Φώτης Θεοχάρης, προσωπικός φίλος του Αντώνη Συκάρη, μίλησε με συγκινητικά λόγια για την προσωπικότητα του ανθρώπου αυτού.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ήταν ένας άνθρωπος, που αγαπούσε τη φύση, είχε καταφέρει να κατακτήσει πολλές κορυφές του κόσμου, είχε πολλά όνειρα, πολλούς στόχους.

“Πήγαινε για το 7ο ψηλότερο βουνό του κόσμου… κατά την κατάβαση μάλλον υπέστη πνευμονικό οίδημα, λόγω του υψομέτρου, της σωματικής κούρασης και της έλλειψης οξυγόνου” και τελικά, εξέπνευσε κοντά στην κατασκήνωση 3, είπε μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις”.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο Αντώνης Συκάρης ήταν αποστολή και ότι είναι ο τρίτος Έλληνας που πεθαίνει στο συγκεκριμένο βουνό.

“Είχε πάνω από 30 χρόνια ορειβατικής ιστορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολυάριθμες αναβάσεις σε διάφορες κορυφές. Αποτελούσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νέους ανθρώπους ή αυτούς που μυούνται στην ορειβασία. Ένας χαρισματικός άνθρωπος”, τόνισε ο Φώτης Θεοχάρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ