Αντετοκούνμπο: Αποκαταστάθηκε η ζημιά στο γκράφιτι που είχε βανδαλιστεί στο Παλαιό Φάληρο

Άμεση ήταν η παρέμβαση της εθελοντικής ομάδας «Χρώματα & Όνειρα» για την αποκατάσταση από τις μουτζούρες και τις ναζιστικές σβάστικες του γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Παλαιό Φάληρο. Ο επικεφαλής της ομάδας και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μητρέλλος μίλησε στο Star για το συμβάν αλλά και την ομάδα που δίνει χρώμα στα γκρι ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ.

«Μας ειδοποίησαν περίοικοι ότι έχει βανδαλιστεί το ΚΑΦΑΟ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αφροδίτης. Φτάνοντας εκεί αντικρίσαμε να το έχουν μουτζουρώσει με μαρκαδόρους και μπογιές, με κύρια σύμβολα τη σβάστικα και διάφορα άλλα ναζιστικά», είπε.

Όπως πρόσθεσε άμεσα ειδοποιήθηκαν τα μέλη της ομάδας και η ζημιά αποκαταστάθηκε πλήρως. «Έχουμε περάσει ένα προστατευτικό βερνίκι που λέγεται αντιγκράφιτι και έτσι οποιαδήποτε μπογιά, μαρκαδόρος ή βανδαλισμός μπορεί να βγει εύκολα», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρέλλο, οι δράστες χρησιμοποίησαν ανεξίτηλο μαρκαδόρο, δηλαδή ένα πάρα πολύ ισχυρό υλικό ωστόσο, με τα κατάλληλα φάρμακα οι εθελοντές του «Χρώματα & Όνειρα» κατάφεραν να αφαιρέσουν τις μουτζούρες.

«Θα καλέσουμε τον Γιάννη επίσημα να το δει»

Ερωτώμενος αν έχει επισκεφθεί το γκράφιτι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που αποτελεί πηγή έμπνευσης για την street art, ο κ. Μητρέλλος απάντησε ότι δεν δόθηκε ακόμη η ευκαιρία. Όπως εξήγησε, ο MVP παίκτης του NBA για το 2019 δεν έχει προλάβει να επισκεφθεί ακόμη την Ελλάδα λόγω της πανδημίας, ενώ το γκράφιτι μετρά περίπου 40- 45 ημέρες ζωής.

«Είναι όμως στις προθέσεις μας, να τον προσκαλέσουμε επίσημα και να του το δείξουμε. Του το έχουμε στείλει ωστόσο, στα social media. Νομίζω σύντομα θα έχουμε την απάντησή του γιατί ο Αντετοκούνμπο είναι ένας άνθρωπος που εκτιμάει και σέβεται όταν κάτι τον τιμάει», σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ