Ανοίγει ξανά ο φάκελος της Marfin – Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει ξανά, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι προσκομίσθηκαν νέα στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία.

“Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

“Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”, γράφει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η τραγωδία της Marfin συνέβη στις 5 Μαΐου του 2010, έπειτα από εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στα οικονομικά μέτρα για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Οι περισσότεροι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο κατόρθωσαν να διαφύγουν, άλλοι πήδηξαν από τα μπαλκόνια για να σωθούν, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέσωσε πέντε άτομα, ενώ τρεις εργαζόμενοι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Τα τρία θύματα ήταν η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια, η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η οποία ήταν έγκυος, και ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσακάλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ