Άννα Ντουντουνάκη: Βραβεύτηκε από την Περιφέρεια Κρήτης – Τα “καρφιά” της για τον αθλητισμό

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, συνεχάρη τη Χανιώτισσα πρωταθλήτρια, Άννα Ντουντουνάκη, η οποία όπως είπε ανήκει στην οικογένεια της Περιφέρειας, αφού ο πατέρας της υπήρξε συνεργάτης της, τονίζοντας ότι τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό θα πρέπει να στηρίζονται περισσότερο. «Η Άννα έκανε περήφανη όχι μόνο την Κρήτη αλλά όλη την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγχαρητήρια και στους γονείς της που τη στήριξαν σε όλες τις προσπάθειές της, αλλά και στο σωματείο της το ΝΟΧ από όπου ξεκίνησε, εξέφρασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής. Υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών, ιδιαίτερα της κολύμβησης, ενώ τόνισε ότι θα ακολουθήσουν βραβεύσεις και άλλων σπουδαίων αθλητών από τα Χανιά, τόσο στο άθλημα της κολύμβησης, όσο και στο στίβο, στη σφυροβολία και τη σκοποβολή, όπου παρακολουθούμε με υπερηφάνεια αθλητές και αθλήτριες από τα Χανιά και την Κρήτη να στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες και να διακρίνονται σε μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Λίγα λόγια για την Άννα Ντουντουνάκη

Η Άννα Ντουντουνάκη ξεκίνησε με την καλλιτεχνική κολύμβηση σε μικρή ηλικία και εξελίχθηκε σε πρωταθλήτρια κολύμβησης, με σπουδαίες επιδόσεις και συνεχείς κατακτήσεις τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το Μάη του 2019, έγινε η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδα γυναικών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ τον Ιούλιο του 2021, το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έγινε πραγματικότητα, αφού αγωνίστηκε στα 100 μ. πεταλούδα γυναικών στους ημιτελικούς, καταλαμβάνοντας την 9η θέση, με νέο πανελλήνιο ρεκόρ τα 57.25 δευτερόλεπτα. Πρόσφατα ψηφίστηκε ως δεύτερη καλύτερη αθλήτρια της χώρας για το 2021, μετά τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία όμως είναι επαγγελματίας αθλήτρια.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το το zarpanews.gr:

Τα “καρφιά” της για τον αθλητισμό

“Εύχομαι τα πράγματα στον Ελληνικό αθλητισμό να γίνουν καλύτερα με τον καιρό, αυτό απαιτεί πολλά στάδια μέχρι να φτάσουμε στο καλά. Μακάρι γενικότερα οι υποδομές  και όλα να αναπτυχθούν και βελτιωθούν γιατί είναι πολύ σημαντικό για τα νέα παιδιά να βρουν μια ενασχόληση υγιή που θα τα βοηθήσει στο μέλλον τους” είπε η Άννα Ντουντουνάκη.

Δείτε τις δηλώσεις της Άννας Ντουντουνάκη:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ