Ανήλικη διακινούσε μετανάστες

Ανήλικη συνελήφθη κατηγορούμενη ότι μετέφερε 4 Σύρους πρόσφυγες προς τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στην περιοχή των Ευζώνων, απ’ όπου επρόκειτο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη.

Πρόκειται για 17χρονη Ρομά, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχε εισπράξει για το δρομολόγιο 100 ευρώ από κάθε πρόσφυγα.

Αστυνομικοί της ομάδας Ασφαλείας Δοϊράνης εντόπισαν, το βράδυ της Δευτέρας, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 17χρονη στην περιοχή των Ευζώνων, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν μία γυναίκα και τρεις άνδρες, όλοι από τη Συρία.

Σχεδόν την ίδια ώρα, σε άλλη αστυνομική επιχείρηση στην ίδια περιοχή, αστυνομικοί της ομάδας Ασφαλείας Παιονίας περνούσαν χειροπέδες σε 22χρονο Έλληνα, διότι, σε έρευνα που έκαναν σε όχημα, τύπου βαν, που οδηγούσε, βρέθηκαν 14 Σύροι πρόσφυγες, ηλικίας από 15 έως 50 ετών.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση, ο προορισμός των αλλοδαπών ήταν τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στους Ευζώνους, μέσω των οποίων θα επιχειρούσαν να φτάσουν σε χώρες της Ευρώπης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 22χρονος θα εισέπραττε από κάθε πρόσφυγα 15 ευρώ, μόλις τους μετέφερε στον προορισμό τους.

Ο νεαρός που συνελήφθη φέρεται πως είχε ταξιδέψει από την Κρήτη προς τη Βόρεια Ελλάδα και διέμενε το τελευταίο διάστημα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλοι οι παραπάνω πρόσφυγες κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα παραμονής στην Ελλάδα. Επειδή, όμως, αυτά τα χαρτιά δεν τους παρέχουν το δικαίωμα να προσεγγίζουν παραμεθόριους νομούς, όπως το Κιλκίς, αναμένεται να επαναπροωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας.

Ακόμη, οι δύο κατηγορούμενοι ως διακινητές στερούνταν άδειες οδήγησης ικανότητας και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κιλκίς. 

 

Διαβάστε επίσης:

Μεταφέρθηκε προσωρινά σε ίδρυμα το 6χρονο κοριτσάκι από τη Λάρισα

Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε στον Πειραιά

Έκαναν “στάχτη” το θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ