Ανέστειλαν την απεργία

Ανέστειλε την απεργία για αύριο και μεθαύριο που είχε εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, «οι Έλληνες ασθενείς, δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, αφού τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από stock, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την έκδοση από τον ΕΟΦ του νέου δελτίου τιμών και παρά το γεγονός ότι ο εφοδιασμός των φαρμακαποθηκών συνεχίζει να είναι ανεπαρκής».

Σε αναμονή βρίσκονται και οι φαρμακευτικές εταιρείες, καλώντας το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες εξέτασης των παρατηρήσεων του υπό έκδοση δελτίου τιμών και να προχωρήσει άμεσα στις διορθώσεις των λαθών και στην έκδοση ορθής επανάληψης.

Tον κίνδυνο να ξεσπάσει νέα σοβαρή υγειονομική κρίση με δυσμενές αντίκτυπο στην κοινωνία και τους ασφαλισμένους, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προσθέτοντας ότι «οι ασφαλισμένοι ψάχνουν αγωνιωδώς τα φάρμακά τους, το σύστημα διανομής παραπαίει, οι φαρμακοποιοί στερεύουν οικονομικά και η φαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύει».

Ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι ένα μεγάλο μέρος των φαρμακείων της χώρας απειλείται με λουκέτο, καλώντας το υπουργείο Υγείας να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς. Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει την Δευτέρα, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ