Αναζωπύρωση στο μέτωπο της Λακωνίας – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρή αναζωπύρωση εκδηλώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής στο μέτωπο της Λακωνίας.

Ειδικότερα, η αναζωπύρωση σημειώθηκε στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Λευκοχώματος – Δαφνί Λακωνίας, και αφορά στην φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης.

Για την νέα αναζωπύρωση μίλησε στο enikos.gr o δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το πύρινο μέτωπο επεκτείνεται επικίνδυνα στο σημείο.

«Πνέουν άνεμοι 3-4 μποφόρ στο σημείο και το πύρινο μέτωπο αυτή την ώρα αρχίζει να επεκτείνεται επικίνδυνα», είπε ο κ. Βέρδος.

«Έχει φτάσει σε δύσβατο και ιδιόμορφο έδαφος και καίει δασικές εκτάσεις. Μόλις έκαναν τις πρώτες τους ρίψεις τα εναέρια μέσα. Αισιοδοξούμε ότι σε περίπου μία ώρα από τώρα η εικόνα της φωτιάς θα είναι καλύτερη, αν οι συνθήκες παραμείνουν όπως είναι», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ευρώτα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική για την κατάσβεση επιχειρούν αυτή την ώρα 64 πυροσβέστες, 20 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος 3 αεροσκάφη κι 1 ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούσαν να σβήσουν και τις μικρές εστίες, ώστε να περιορίσουν τις πιθανότητες αναζωπυρώσεων, ενώ από το μεσημέρι της ίδιας μέρας έδιναν σκληρή μάχη με τις αναζωπυρώσεις στις περιοχές Πυρί, Λευκόχωμα και Λυκόβουνο.

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συντονιστικό, στο δημοτικό κατάστημα του Δαφνίου, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας κ. Γόντικα τον αστυνομικό διευθυντή κ. Τσιγαριδη , τον δήμαρχο Ευρωτα κ. Βερδο και άλλους φορείς όπου έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης ενώ συζητήθηκαν και οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικες συνθήκες, που θα επικρατήσουν στην Πελοπόννησο τις επόμενες ημέρες.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις η φωτιά, που καίει από την Τετάρτη, έχει κάνει στάχτη περίπου 3.500 με 4.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, με σημαντικές ζημιές κυρίως σε ελαιόδεντρα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ