Αναζητούν τους συνεργούς του Ξηρού

Δύο νεαρά άτομα αναζητά η Ελληνική Αστυνομία τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, επισκέπτονταν συχνά τον Χριστόδουλο Ξηρό στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Τα ίχνη των δυο αυτών ατόμων έχουν εξαφανιστεί εδώ και αρκετούς μήνες, οι οικογένειες τους δεν έχουν καμία επαφή μαζί τους, και είναι αυτά που βοήθησαν όλους αυτούς τους μήνες το Μανώλη της 17 Νοέμβρη να συγκεντρώσει τον οπλισμό στην Ανάβυσσο ενώ κατά πασά πιθανότητα θα συμμετείχαν στην επίθεση στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η γυναίκα εμφανίστηκε πριν από ένα χρόνο στην Αθήνα καθώς σπούδαζε σε πανεπιστήμιο της επαρχίας. Ήρθε σε επαφή με άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου που είχαν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και ανέλαβε υποστηρικτικό ρολό στο έργο του Ξηρού για την συγκέντρωση του οπλισμού αλλά και τον μετακινήσεων του όλους αυτούς τους μήνες. Η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές κατά το παρελθόν και έχει λευκό ποινικό μητρώο ενώ εκτιμάται ότι στρατολογήθηκε πριν ένα χρόνο.

Ο άντρας είναι ηλικίας περίπου 30χρονων και είναι το άτομο που είχε νοικιάσει τη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και εκεί έχει γίνει το κρησφύγετο του Χριστοδούλου Ξηρού και η αποθήκη οπλισμού της οργάνωσης. Και το συγκεκριμένο άτομο έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Περά από αυτά τα δυο άτομα η ΕΛΑΣ αναζητά και τα σπίτια που θα χρησιμοποιούσαν μετά την επίθεση στον Κορυδαλλό και θεωρεί δεδομένο ότι με την πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου έχει νοικιαστεί κάποιο διαμέρισμα ή κάποιο γκαράζ. όπου θα έκρυβαν τα βανάκια που θα χρησιμοποιούσαν στην επίθεση.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν ότι εάν η επίθεση σημειωνόταν θα επρόκειτο για μια «εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος». Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη της ΕΛΑΣ είναι σε ποιο ακριβώς σημείο των φυλακών Κορυδαλλού θα γινόταν η επίθεση με ρουκέτες, εκρηκτικά και καλάσνικοφ με πιθανότερο σενάριο την κεντρική πύλη των φυλακών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ