Αναβολή κατάταξης για τους επιτυχόντες στις σχολές Αστυνομίας

Τη δυνατότητα αναβολής κατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις στους επιτυχόντες των εξετάσεων εισαγωγής στις Σχολές Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων των σχολικών ετών 2012-13, 2014-15 και 2015-16, μέχρι και την ημερομηνία εγγραφής τους στις οικείες σχολές, παρέχει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Μέχρι τώρα ίσχυε ότι οι επιτυχόντες του σχολικού έτους 2012-2013 πρόκειται να εγγραφούν στις εν λόγω σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και οι επιτυχόντες των σχολικών ετών 2014-2015 και 2015-2016 πρόκειται να εγγραφούν το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, με αποτέλεσμα όσοι συμπληρώσουν το 21ο έτος της ηλικίας τους, πριν από την ημερομηνία εγγραφής τους στις σχολές να στερούνται του δικαιώματος αναβολής στράτευσης και κατ’ ακολουθία να κατατάσσονται υποχρεωτικά στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, κρίθηκε αναγκαία η κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας για λόγους «ίσης μεταχείρισης και χρηστής διοίκησης» .

Η τροπολογία αναφέρει τα εξής:

«Η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των επιτυχόντων των προηγουμένων περιπτώσεων αναβάλλεται από την ημερομηνία έκδοσης των πινάκων του υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων μέχρι την ημερομηνία εγγραφής τους στις οικείες σχολές της αστυνομίας. Η χορηγηθείσα αναβολή κατάταξης διακόπτεται με αίτηση του ενδιαφερομένου».

Την τροπολογία συνυπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Πανούσης, και ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο προς συζήτηση.

 

Διαβάστε επίσης:

Μαθήτριες λιποθύμησαν την ώρα που έδιναν πανελλήνιες

Γκλέτσος εναντίον… Γκλέτσου – Το επεισόδιο – ΒΙΝΤΕΟ

Παρατείνεται μία εβδομάδα η παραμονή των λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.