Πατρινό Καρναβάλι: Αναβάλλεται η τελετή έναρξης λόγω κορονοϊού

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου τελετή έναρξης για το πατρινό Καρναβάλι, με απόφαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Πατρέων, λόγω κορονοϊού. Εκτός από την τελετή έναρξης αναβάλλονται και τα προγραμματισμένα για τον Ιανουάριο εργαστήρια για τους μαθητές, στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων, «ο κορονοϊός ‘κτύπησε’ τις τελευταίες ημέρες και τους συντελεστές της τελετής έναρξης» και προστίθεται: «Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τη νόσηση μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας και τα νέα απαγορευτικά μέτρα, μας αναγκάζουν να τροποποιήσουμε τον σχεδιασμό μας που αφορά τις εκδηλώσεις της ημέρας έναρξης, καθώς και τα προγραμματισμένα για τον Ιανουάριο εργαστήρια για τους μαθητές, στον χώρο των παλαιών σφαγείων».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να τροποποιήσουμε το πρόγραμμά μας, δείχνοντας σεβασμό στις δύσκολες στιγμές που περνάει η κοινωνία μας, ενώ παρακολουθώντας στενά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, επαναπροσαρμόζουμε τον προγραμματισμό μας, προσπαθώντας να μην εκθέσουμε σε κίνδυνο κανέναν συμπολίτη, συνεργαζόμενο και εργαζόμενο στο καρναβάλι», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό της Κ.Ε.ΔΗ.Π., στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η δημοτική αρχή με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Πατρινούς και γνωρίζοντας τις τραγικές συνέπειες από τη ματαίωση για μία ακόμη φορά των καρναβαλικών εκδηλώσεων, έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό των βασικών εκδηλώσεων, με στόχο, μόλις και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, η πόλη να είναι έτοιμη να γιορτάσει και να υποδεχθεί τους επισκέπτες της».

Ακόμη, σημειώνεται ότι «με τη λογική της στήριξης του κορυφαίου θεσμού της πόλης και με βάση την επιδημιολογική εικόνα, θα προχωράμε στις αναγκαίες διοικητικές πράξεις και θα ανακοινώνουμε όσες εκδηλώσεις – δραστηριότητες μάς επιτρέπεται να υλοποιηθούν».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.