Αναστάτωση στην Ηλεία για κρούσματα κορονοϊού σε παιδική κατασκήνωση

Αναστάτωση προκλήθηκε σε κατασκήνωση της Ηλείας μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, αναφέρθηκαν δύο ή τρία κρούσματα σε παιδιά, τα οποία και απομακρύνθηκαν άμεσα από την κατασκήνωση, ενώ υπήρξε και περιορισμός δράσεων και απολυμάνσεις σε χώρους της.

Χθες μάλιστα κάποιοι γονείς στο γενικότερο κλίμα ανησυχίας που επικρατεί με όσα άκουσαν για ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας, επέλεξαν να πάρουν τα παιδιά τους λίγο νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Πρόκειται για ακόμη μία κατασκήνωση όπου καταγράφονται κρούσματα. Ανάλογα περιστατικά μολύνσεων βρέθηκαν σε κατασκηνώσεις στο Σοφικό Κορινθίας, το Καπανδρίτι, τα Χανιά και τη Χαλκιδική.

Το Σάββατο βρέθηκαν έξι κρούσματα σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ανήκαν στην ίδια ομάδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση, ενώ άρχισε αμέσως ιχνηλάτηση με rapid και self test στα παιδιά και τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης, για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

Από την Παρασκευή είχε γίνει γνωστό πως είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε άλλες τρεις παιδικές κατασκηνώσεις και συγκεκριμένα στο Καπανδρίτι, στα Χανιά και στη Χαλκιδική.

Με πληροφορίες από ilialive.gr/ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ