Αναστάτωση σε σχολείο του Βόλου – Τα rapid test και η μήνυση γονιού

Αναστάτωση προκλήθηκε σε Γυμνάσιο στον Αλμυρό Βόλου, όταν ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, χθες. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο, όλοι οι μαθητές του τμήματος όπως και οι εκπαιδευτικοί υποβλήθηκαν σε rapid test από συνεργείο του ΕΟΔΥ, στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού.

Σύμφωνα με το σχολείο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τους γονείς ενός μαθητή, ο οποίος υποβλήθηκε ωστόσο, κανονικά σε διαγνωστικό έλεγχο.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των γονέων του παιδιού, όταν το πληροφορήθηκαν, με αποτέλεσμα να υποβάλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ιατρική πράξη χωρίς συγκατάθεση γονέα.

Βόλος: Συνεννόηση του σχολείου με τον γονιό

Τελικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του magnesianews.gr, η μήνυση που κατέθεσε ο γονιός αποσύρθηκε, αφού πρώτα δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας, ανέφερε στην ιστοσελίδα ότι η μήνυση του γονιού αποσύρθηκε, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας.

«Οι εκπαιδευτικοί πασχίζουν για τη μόρφωση αλλά και την ασφάλεια των παιδιών κι αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί. Δόθηκαν εκατέρωθεν οι απαραίτητες εξηγήσεις και η μήνυση αποσύρθηκε» είπε ο κ. Σταχτέας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ