Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό αυτοκινήτου της ΟΠΚΕ στα Εξάρχεια

Την ευθύνη για τον εμπρησμό ενός τζιπ της ομάδας ΟΠΚΕ της Αστυνομίας το μεσημέρι του Σαββάτου ανέλαβε οργάνωση με την επωνυμία «Αναρχικοί-Αναρχικές» με κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia.

Στο κείμενο λένε ότι η ενέργειά τους αυτή αποσκοπεί στην “απελευθέρωση της συγκεκριμένης γειτονιάς από το καθεστώς στρατιωτικού ελέγχου που προσπαθεί να εγκαταστήσει το κράτος”.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:

 

Σήμερα 7/1/2017 στις 12:45 το μεσημέρι επιτεθήκαμε με μολότοφ σε κονβόϊ δυο τζιπ των ΟΠΚΕ στήνοντας ενέδρα επί της οδού Ιουστινιανού. Αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή ενός οχήματος. Αυτό το εγχείρημα ήταν μια δράση από τις πολλές που συνδιαμορφώνουν τη διαρκή επίθεση στους μπάτσους στα Εξάρχεια: Συχνά και μαζικά πεσίματα στις διμοιρίες των ΜΑΤ, καταδρομικές στο Α.Τ., αιφνιδιαστικές στο μόνιμο μπλόκο των ΟΠΚΕ , ΥΜΕΤ και ασφαλιτών στην οδό Βουλγαροκτόνου, οργανωμένη υπεράσιση της γειτονιάς την ημέρα μνήμης της 6ης Δεκέμβρη και προηγούμενη επίθεση σε ΟΠΚΕ στην οδό Καλλιδρομίου.

Στόχος μας είναι η όξυνση των δράσεων για την απελευθέρωση της συγκεκριμένης γειτονιάς από το καθεστώς στρατιωτικού ελέγχου που προσπαθεί να εγκαταστείσει το κράτος. Η ήττα της καταστολής δεν αφορά μόνο μια γειτονιά, αλλά κάθε χώρο όπου οι καταπιεσμένοι αγωνίζονται.

Στις 5/1 οι συντρόφισσες του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Κωσταντίνα Αθανασοπούλου και Πόλα Ρούπα αιχμαλωτίστηκαν από το κράτος. Επιπλέον, τα σκουπίδια του συστήματος απήγαγαν και κρατάνε σε ομηρία το παιδί της μιας επαναστάτριας συντρόφισσας και του ήδη αιχμάλωτου επαναστάτη Νίκου Μαζιώτη.

Προσπαθώντας να καταστείλουν τον ένοπλο αγώνα αποσκοπούν στον αφοπλισμό της αντίστασης και γενικότερα στην τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται. Με τη σημερινή ενέργειά μας δηλώνουμε ότι στον πόλεμο που μαίνεται ο επαναστατικός αγώνας θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει.

Ο αγώνας ενάντια στη μπατσική κατοχή στα Εξάρχεια και παντού, συναντιέται με τη δράση και τα προτάγματα των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων στη κοινή προοπτική της καταστροφής κάθε εξουσιαστικής δομής.

Η αθλιότητα της εκδικητικής ομηρίας ενός παιδιού καταδεικνύει την αναγκαιότητα για γενικευμένη επίθεση με όλα τα μέσα. Καλούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους να ενισχύσουν την άμεση σύγκρουση σε όποιο έδαφος αγωνίζονται.

 

Διαβάστε επίσης:

Έπεισόδια στο Πολυτεχνείο – Κλειστή η Πατησίων – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.