“Αν θέλετε Γιόγκα… να κάνετε μετάνοιες”– ΒΙΝΤΕΟ

«Η Γιόγκα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού. Δεν αποτελεί είδος γυμναστικής. Πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμου που κάνει Γιόγκα ότι δεν τους αποκόπτουμε από την εκκλησία, αλλά βαδίζουνε σε λαθεμένο δρόμο» είπε ο Πατήρ Κυριάκος Τσούρος, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων.

Από την πλευρά της η γυμνάστρια, Νίκη Πετρουλάκη υποστήριξε πως: «Κανένας από τους δασκάλους μου δεν μου λέει να πιστεύω σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία. Μπορεί το συγκεκριμένο σύστημα να ξεκίνησε από τον Ινδουισμό, αλλά από εκεί και πέρα δεν θέλουν να μυήσουν κάποιον. Είναι ένα σύστημα που βοηθάει το σώμα και την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Επειδή μέσα από το σύστημα ανακαλύπτεις βήμα- βήμα το σώμα σου, το αγαπάς κι έρχεσαι πιο κοντά σε αυτό, το προσέχεις. Είναι μία τεχνική».

«Οι διάφορες τεχνικές της Γιόγκα αποσκοπούν στην αλλαγή ολόκληρου του τρόπου ζωής του ανθρώπου και εξάρτησής του από τους νόμους του κάρμα και της μετενσάρκωσης, αυτό λέει το ιερό βιβλίο του Ινδουισμού. Ο ασκούμενος στη Γιόγκα λατρεύει και ζει μέσα από τον Θεό  Κρίσνα» ανέφερε ο Πατήρ Κυριάκος Τσούρος και τόνισε πως: «Όποιος είναι Ορθόδοξος Χριστιανός και θέλει να κάνει γυμναστική με τέτοιες τεχνικές, να κάνει μετά μετάνοιες, διότι ότι είναι η μετάνοια στην Ορθόδοξη πίστη μας, είναι η Γιόγκα στον Ινδουισμό».

Η κα Πετρουλάκη μιλώντας για το αποτέλεσμα της Γιόγκα σε προβλήματα που φέρει το σώμα υποστήριξε πως: «Όταν εγώ θέλω να ευθυγραμμίσω την πλάτη μου, γιατί έχει μία μικρή καμπούρα, έτσι θα τη διορθώσω», για να της απαντήσει ο Πατήρ Κυριάκος: «Ε κάντε μετάνοιες τότε».

 

Δείτε το βίντεο του MEGA:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ιερά Σύνοδος: Η γιόγκα δεν έχει θέση στη ζωή των Χριστιανών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ