Αλλαγή στα μέτρα για τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό

Νέα αλλαγή στα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό, εμβολιασμένοι ή μη, θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα μόνο με αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών. Σημειώνεται ότι χθες στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας γινόταν λόγος για αρνητικό PCR τεστ 48 ωρών.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα εισέρχονται οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα από το εξωτερικό από την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου μέχρι και την περίοδο των γιορτών, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου ” η μετάλλαξη Όμικρον οδήγησε τη χώρα μας στη λήψη έκτακτων μέτρων για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Τέτοια μέτρα είναι αναγκαία προκειμένου να καθυστερήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την εκτεταμένη διασπορά της πανδημίας και να κερδίσουμε χρόνο για την αύξηση εμβολιαστικής κάλυψης με τη τρίτη αναμνηστική δόση. Έτσι η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου PCR 72 ωρών “.

“Το μέτρο αυτό είναι έκτακτο. Η προθεσμία του είναι για την περίοδο των γιορτών. Θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα, εβδομάδα-εβδομάδα” συμπλήρωσε και υπενθύμισε ότι ” από το μέτρο εξαιρούνται ταξιδιώτες που παρέμειναν στο εξωτερικό, για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ