Άλκης Καμπανός: Την Τετάρτη η ώρα της κρίσης για τους «12» – «Σήμερα μίλησε η Δικαιοσύνη» είπε ο Κούγιας

«Σήμερα μίλησε η Δικαιοσύνη» είπε ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δυο φίλων του, κάνοντας λόγο για νομική δικαίωση της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου. Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως αυτοί οι γονείς δεν θα δουν ξανά το παιδί τους.

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Φραστική επίθεση στη μητέρα ενός εκ των κατηγορουμένων

«Είχα μελετήσει τις κατηγορίες των κατηγορουμένων ότι με τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους θα καταδικαστούν όλοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο από πρόθεση. Σήμερα υπήρξε μια νομική δικαίωση αλλά θέλω να σας πω ότι δεν είναι τυχαίο. Σήμερα μίλησε η Δικαιοσύνη και εμείς πρέπει να είμαστε λιτοί» τόνισε ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη.

«Από την μια πλευρά υπάρχει μια βαθιά ικανοποίηση στην οικογένεια, γιατί πραγματικά όλοι οι κατηγορούμενοι πολτοποίησαν αυτό το παιδί, ώστε να σκοτώσουν τα υπόλοιπα παιδιά. Όμως από την άλλη πλευρά οι γονείς του Άλκη δεν θα δουν ξανά το παιδί τους» υπογράμμισε ο κ. Κούγιας. «Η απόφαση είναι δίκαιη», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης αλλά παράλληλα τόνισε πως «ήταν μεγάλο σοκ να βλέπεις 12 παιδιά να λένε επί 6 μήνες ότι εγώ ήμουν εκεί, αλλά εγώ δεν χτύπησα τον Άλκη».

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι των 12 κατηγορουμένων

 

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Την Τετάρτη η ώρα της κρίσης για τους «12»

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, μετά την εισήγηση των συνηγόρων για αναγνώριση ελαφρυντικών στην επιβολή της ποινής. Όπως μεταδίδει το thesstoday, η εισαγγελέας χρειάστηκε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εξετάσει τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και η έδρα αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

Νωρίτερα, το δικαστήριο  συμφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους, τον καθένα ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής του, ενώ διαφοροποιήθηκε και ως προς την αρχική κατηγορία. Η εισαγγελική πρόταση για την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, για την περίπτωση του Άλκη Καμπανού, μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ορισμένοι κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί.

Ο συνήγορος ενός εκ των «12», Θεόδωρος Σιμόπουλος σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο τόνισε πως «η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μια πλήρης δικαίωση των ισχυρισμών του εντολέα μου. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι συμμετείχε στο περιστατικό, αλλά δεν εξαπέλυσε καμία επίθεση σε βάρος των θυμάτων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ