Άλκης Καμπανός: «Μου ορκίστηκε ότι δεν τον χτύπησε» λέει η θεία του κατηγορουμένου με το δρεπάνι

Για 21η ημέρα συνεχίζεται στο μικτό ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση της αδερφής του 9ου κατηγορουμένου που φέρεται να κρατούσε το κάραμπιτ τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης.

Αρχικά ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη και τόνισε ότι η αστυνομία τις πρώτες ώρες της είχε ζητήσει αν μιλήσει με τον αδελφό της να του πει να παραδοθεί. «Πήγα στο τμήμα Κυψέλης και μου είπαν να πάω στη ΓΑΔΑ. Όταν πήγα, ζήτησα να μιλήσω με τους γονείς μου και λένε “περίμενε, αφορά τον αδελφό σου και εμπλέκεται σε μια υπόθεση στη Θεσσαλονίκη”. Το μόνο που μου είπαν, είναι ότι αν μιλήσεις μαζί του πες του να παραδοθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr.

Μετά την προφυλάκισή του, ο 9ος κατηγορούμενος είπε στην αδελφή του ότι μαχαίρωσε δύο φορές κάποιον, αλλά όχι τον Άλκη: «Ο αδερφός μου με πήρε μετά την προφυλάκιση του και μου είπε “συγγνώμη, ξέρω ότι έχεις ταραχτεί, το μόνο που θέλω να ξέρεις είναι ότι δεν το έκανα εγώ. Έχω χτυπήσει έναν δύο φορές με μαχαίρι, αλλά όχι τον Άλκη”».

Επίσης κατάθεσε και ένας συμμαθητής του από την Τήνο ο οποίος είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο μέσα από τις φυλακές και του είπε: «”Χίλια συγγνώμη, δεν το έχω κάνει εγώ, ντρεπόμουν να σε πάρω”».

«Να πληρώσει, αλλά δεν χτύπησε τον Άλκη»

Αμέσως μετά κατέθεσε η θεία του 10ου κατηγορουμένου που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι, η ίδια ανέφερε ότι: «πρέπει να πληρώσει για αυτό που έκανε, αλλά το παιδί μου ορκίστηκε ότι δεν χτύπησε τον Άλκη, ότι χτύπησε ένα άλλο παιδί και μετά έφυγε. Είναι μετανιωμένος και πολύ στεναχωρημένος».

Η ίδια υποστήριξε ότι ο 10ος κατηγορούμενος φοβόταν να αναφέρει την επίθεση που φέρεται να δέχθηκε σε προγενέστερο χρόνο από οπαδούς άλλης ομάδας, στην περιοχή της Καλαμαριάς. «Ήθελα να ακούσω από το στόμα του να μου πει ο ίδιος τι έκανε και πώς το έκανε. Μου είπε και εγώ τον πιστεύω. Αν έκανε το παραμικρό, αν ακουμπούσε τον Άλκη, θα το έλεγε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ